رییس کمیته تخصصی بهداشت مواد غذایی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با بیان این مطلب افزود: سلامت زنان باردار درهنگام تمیز کردن گوشت بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری است.
دکتر آراسب دباغ مقدم اظهار داشت: زنان باردار برای تمیز کردن گوشت گوسفند باید حتما از دستکش استفاده کنند زیرا امکان انتقال بیماری توکسوپلاسموز و ایجاد سقط و یا ناهنجاریهای جنینی همچون کوری، آب آوردگی مغز، کوچک شدن مغز و عقب افتادگی ذهنی در اثر ابتلای مادر باردار به این بیماری وجود دارد.
وی افزود: توکسوپلاسموز یک بیماری انگلی تک یاختهای است که بین انسان، گربهها و گوسفندان مشترک است.
وی گفت: تماس با گوشت خام گوسفند یا مصرف گوشت نیم پز میتواند سبب آلودگی انسان به این بیماری شود.
دباغ مقدم تاکید کرد: براین اساس رعایت نکات بهداشتی از هنگام ذبح گوشت تا مصرف آن به منظور حفظ سلامت و بهداشت جامعه از اهمیت ویژهای برخواردار است.
وی، با بیان اینکه گوسفندهای قربانی از مراکز مجاز و اعلام شده از سوی دامپزشکی باید تهیه شود، افزود: در این مراکز، بازرسی توسط دامپزشک در سه مرحله معاینه قبل، حین و پس از کشتار انجام میشود.
وی اظهار داشت: در صورتی که سلامت گوشت توسط دامپزشک تایید نشود ممکن است که بیماریهای مشترک بین انسان و دام به علت تماس با گوشت و یا مصرف گوشت آلوده به انسان منتقل شود.
دباغ مقدم یادآور شد: ? 16?نوع باکتری همچون سیاه زخم، ? 30?نوع ویروس همچون تب کریمه و کنگو، ?22?نوع انگل کرمی و پنج نوع انگل تک یاختهای همچون کرم کدو تنیا از طریق مواد غذایی آلوده بخصوص گوشت به انسان منتقل میشود.
وی خاطرنشان کرد: از نظر بهداشتی و کیفیت غذایی بهتر است که گوشت پس از ذبح دام ? 24?ساعت در یخچال نگهداری شود تا ? PH?آن اسیدی شده و عوامل بیماری زای احتمالی در آن تا حد زیادی از بین برود.