سه شنبه / ۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۰:۴۳ سرویس : سرویس عمومیکد خبر : ۳۸۳۴۸گزارشگر : ۱۰۰۸ سرویس سرویس عمومی شاخص قیمت غذای سازمان خوار و بار جهانی ( FAO ) : شاخص متوسط قیمت غذای فائو در ماه مارس 2013 ، برابر 212 واحد بوده که نسبت به ماه فوریه 1% (7/1 واحد) رشد داشته و نسبت به ماه مشابه سال قبل 7/1% کاهش داشته است . همچنین این شاخص 11% پایینتر از نقطه اوج قیمت آن در فوریه سال 2011 بوده است . شاخص قیمت غذای سازمان خوار و بار جهانی ( FAO ) :شاخص متوسط قیمت غذای فائو در ماه مارس 2013 ، برابر 212 واحد بوده که نسبت به ماه فوریه 1% (7/1 واحد) رشد داشته و نسبت به ماه مشابه سال قبل 7/1% کاهش داشته است . همچنین این شاخص 11% پایینتر از نقطه اوج قیمت آن در فوریه سال 2011 بوده است . رشد محدود شاخص متوسط قیمت غذا نسبت به ماه قبل نیز بدلیل افزایش 11 درصدی شاخص قیمت لبنیات است ، چرا که سهم لبنیات 17% از کل شاخص مربوطه را به خود اختصاص میدهد . شاخص قیمت غلات :شاخص متوسط قیمت غلات در ماه مارس 244 واحد بوده که نسبت به ماه فوریه تقریباً بدون تغییر مانده است . این شاخص در ماه مارس 7%بالاتر از مارس 2012 ، ولی 11% کمتر از اوج قیمت آن در آوریل 2008 بوده است . در ماه گذشته نرخ ذرت در آمریکا بدلیل رشد صادرات محصولات حاصل از آن ، افزایش پیدا کرد اما این افزایش قیمت با کاهش قیمت گندم ، خنثی شد . قیمت گندم بدلیل شرایط مساعد آب و هوایی در مناطق اصلی تولید ، کاهش پیدا کرد ولی بروز سرمای غیرفصلی باعث شد تا بخشی از کاهش قیمت نیمه اول ماه جبران گردد . از طرفی دیگر قیمت برنج هم تقریباً بدون تغییر ماند ، بطوری که کاهش قیمت برنج منطقه آسیا ، افزایش قیمت برنج منطقه آمریکا را خنثی کرد . شاخص قیمت روغن و چربی :این شاخص در ماه مارس ، 201 واحد بوده که 5 واحد (5/2%) کمتر از ماه قبلی (فوریه) است ؛ علت عمده این کاهش به کاهش قیمت روغن سویا مربوط میشود که تحت تاثیر عوامل زیر است :1) آب و هوای مناسب در منطقه آمریکای جنوبی2) انتظار ثبت رکورد بالاتر تولید در آمریکا3) باطل شدن بخش قابل توجهی از تقاضای خرید چین از بازار و نیز کاهش تقاضا خرید در کشور آمریکا .از سوی دیگر قیمت روغن پالم نیز کمی کاهش پیدا کرد که علت آن میتواند بدلیل کاهش تقاضای صادرات و حجم زیاد انبارش آن باشد . شاخص قیمت لبنیات :شاخص قیمت لبنیات در ماه مارس با رشد 22 واحدی به 225 واحد رسید . رشد شاخص لبنیات از آگوست سال قبل (2012) شروع شد که این خود یکی از بزرگترین تغییرات ثبت شده است . بالاترین میزان این شاخص مربوط به نوامبر 2007 بوده است که معادل 269 واحد و حدوداً19% بالاتر از شاخص ماه مارس امسال بود . ریشه این اوج افزایش قیمت مربوط به تداوم آب و هوای گرم و خشک منطقه اقیانوسیه است ، که به کاهش تولید شیرخام و محصولات لبنی منجر شد . این کمبود بویژه در کشور نیوزیلند باعث شد تا بازرگانان برای به جای آوردن تعهدات خود در مزایدههای سنگین شرکت کنند . اثر کاهش تولید شیر در اقیانوسیه باعث افزایش قیمت صادرات آن نیز شد . علت دیگر ، گرایش تولیدکنندگان لبنی به جایگزین کردن محصولاتی مثل شیرخشک کامل و شیر خشک بدون چربی به جای محصولات لبنی عمومی بوده است .در مجموع میتوان مقدار رشد قیمت را اولاً به خاطر خریدارانی دانست که بازارشان بر پایه محصولات کشور نیوزیلند تنظیم شده بود و دلیل دوم تاخیر در تولید شیر بهاره منطقه اروپا بود که بدلیل نامساعد بودن هوا و محدودیت مراتع اتفاق افتاد . شاخص قیمت گوشت :متوسط شاخص قیمت گوشت در ماه مارس 176 واحد بود که نسبت به ماه فوریه 2% افت داشت . نرخ همه انواع گوشت بدلیل افت نسبی قیمت علوفه دام و ثبات نسبی تقاضای آن ، کاهش یافت . در مجموع شاخص قیمت گوشت در چند ماه اخیر از ثبات نسبی برخوردار بود و عموماً نزدیک به زمان مشابه در سال قبل است . در این صنعت قیمت علوفه در تعیین بهای گوشت اهمیت اصلی برای صنعت گوشت دارد .شاخص قیمت شکر :شاخص متوسط قیمت شکر در ماه مارس 262 واحد بود که نسبت به ماه فوریه 1% رشد کرد . علت این افزایش قیمت ، تاخیر کوتاه مدت بارگیری آن از کشور برزیل بعنوان بزرگترین صادرکننده جهان میباشد . با این حال این شاخص 80 واحد (23%) نسبت به مارس 2012 کمتر میباشد که علت آن هم افزایش تولید و صادرات گسترده آن بوده است . (گزارش فائو:2013/04/11) ترجمه از: انجمن صنایع غذایی مازندرانwww.fda-mazand.com (سه شنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۲) ۱۰:۴۳ fao میانگین امتیاز کاربران: 0.0 (0 رای) 12345 امتیاز 12345 برای امتیاز باید عدد وارد کنید پست الکترونیک را وارد کنید پست الکترونیک صحیح نیست پست الکترونیک نمایش داده شود. تعداد کاراکتر باقیمانده: 500 نظر خود را وارد کنید پس از انتشار این نظر، به من اطلاع داده شود. ارسال