جمعه / ۱۷ آذر ۱۳۸۵ / ۲۰:۴۵
سرویس : صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی
کد خبر : ۲۱۴۱
گزارشگر : ۱۰۰۵
سرویس صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی
یافته های محققان دامپزشکی کشورمان نشان داد

اثرات محافظت کنندگی قابل توجه زردچوبه در برابر آسیب های کبد و دستگاه گوارش جوجه ها

بر اساس یافته های محققان دامپزشکی کشورمان، استفاده از زردچوبه در محافظت از آسیبهای رایج کبدی و دستگاه گوارش جوجه ها نقش داشته، باعث افزایش میزان مقاومت جوجه ها، بهبود وضعیت سلامت، روند رشد و در نتیجه تولید بیشتر می شود.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، نتایج تحقیقات پژوهشگران دانشگاه‌ آزاد اسلامی، واحد بجنورد که به بررسی هیستوپاتولوژیک تاثیر محافظت­کنندگی محلول روغنی زرد چوبه در آسیب حاصل از استامینوفن در جوجه گوشتی پرداخته‌اند، حاکی از آنست که کاربرد زردچوبه در رژیم غذایی جوجه‌های گوشتی با اثرات مطلوب­تری در مقابل توکسین­ها همراه است که بیشتر به وجود ماده­ی مؤثر آنتی اکسیدانت آن یعنی کورکومین مربوطست.

در این تحقیق، استامینوفن به عنوان عامل تجربی آسیب‌رسان دستگاه گوارش و کبد انتخاب شده است.

در این تحقیق که از جوجه‌های گوشتی نر نژاد آرین در سن 25 روزگی در سه گروه و با 6 تکرار استفاده به عمل آمد. پیش تیماری با زردچوبه به مدت دو هفته و سپس تیمار توام استامینوفن و زردچوبه به مدت 30 روز، تیمار با استامینوفن به مدت 30 روز و گروه کنترل انجام شد.

سپس در پایان دوره، متوسط اضافه وزن روزانه و مطالعات هیستوپاتولوژیک کبد، روده و پیش معده تعیین شد.

مطالعات پاتولوژیک حاکی از وضعیت بهتر موکوس روده و حالت مطلوب روند رشد جوجه‌ها در تیمار با زردچوبه است.

(جمعه ۱۷ آذر ۱۳۸۵) ۲۰:۴۵

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها