به گزارش خبرگزاری ایسنا، نتایج تحقیقات پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بجنورد که به بررسی هیستوپاتولوژیک تاثیر محافظتکنندگی محلول روغنی زرد چوبه در آسیب حاصل از استامینوفن در جوجه گوشتی پرداختهاند، حاکی از آنست که کاربرد زردچوبه در رژیم غذایی جوجههای گوشتی با اثرات مطلوبتری در مقابل توکسینها همراه است که بیشتر به وجود مادهی مؤثر آنتی اکسیدانت آن یعنی کورکومین مربوطست.
در این تحقیق، استامینوفن به عنوان عامل تجربی آسیبرسان دستگاه گوارش و کبد انتخاب شده است.
در این تحقیق که از جوجههای گوشتی نر نژاد آرین در سن 25 روزگی در سه گروه و با 6 تکرار استفاده به عمل آمد. پیش تیماری با زردچوبه به مدت دو هفته و سپس تیمار توام استامینوفن و زردچوبه به مدت 30 روز، تیمار با استامینوفن به مدت 30 روز و گروه کنترل انجام شد.
سپس در پایان دوره، متوسط اضافه وزن روزانه و مطالعات هیستوپاتولوژیک کبد، روده و پیش معده تعیین شد.
مطالعات پاتولوژیک حاکی از وضعیت بهتر موکوس روده و حالت مطلوب روند رشد جوجهها در تیمار با زردچوبه است.