چهارشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۹ / ۱۶:۴۶
سرویس : صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی
کد خبر : ۱۵۵۳۲
گزارشگر : ۱۰۰۶
سرویس صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی

شیلات از محورهای کلیدی بخش کشاورزی است

وزیر جهاد کشاورزی گفت: شیلات از محورهای کلیدی بخش کشاورزی است و جایگاه خاصی در وزارت جهاد کشاورزی دارد.

خلیلیان، در نخستین گردهمایی مدیران شیلات ایران در امسال با تاکید بر این موضوع افزود: افزایش تولید در سه بخش باغبانی، دامپروری و شیلات از جمله اهداف برنامه پنجم توسعه بوده که سهم تولید بخش شیلات در این برنامه رسیدن تولید به میزان یک میلیون تن است.
وی افزود: پتانسیل های خوبی در بخش شیلات به ویژه در سواحل شمال و جنوب وجود دارد که در صورت استفاده صحیح از آنها کشور ایران قادر است سهم زیادی از ماهی مورد نیاز دنیا را تامین کند ولی در حال حاضر به دلیل استفاده از شیوه های سنتی بهره برداری ماهی، این امر محقق نشده است.
خلیلیان ادامه داد: با سعی و تلاش کارشناسان این امر و همچنین پرورش دهندگان ماهی بهره برداری ماهی به صورت مکانیزه و با استفاده از روش های نوین در آینده نزدیک انجام خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی، به پیشرفت اخیر کشورهایی که در گذشته هیچ فعالیتی در پرورش خاویار نداشته اند اشاره و تاکید کرد: کشور ایران که از دیر باز در بخش شیلات موفق بوده، باید در توسعه پرورش خاویار تلاش کند تا بازار این محصول را در جهان از دست ندهد.
خلیلیان، استفاده از آب های داخلی و پرورش میگو در مزارع را از راهکارهای مناسب برای توسعه آبزی پروری دانست.
وی،با اشاره به اعتبارات در نظر گرفته شده در بخش کشاورزی در سال جدید افزود: این امر سبب می شود تا وزارت کشاورزی توان بیشتری در جهت حمایت از بخش شیلات داشته باشد که با برنامه ریزی های دقیق کارشناسان و همت مضاعف تولید کنندگان می توان به تحقق اهداف کلان برنامه پنجم توسعه دست یافت.
درادامه این گزارش، تقوی سرپرست سازمان شیلات ایران به ارائه راهکارهای مناسب در جهت توسعه صید پرداخت.
وی ، با اشاره به لزوم کاهش ضایعات و بهره برداری بهینه در بخش صید ماهی افزود: میکدوفیده یک راهکار مناسب برای تحقق این امور بوده که در سالهای اخیر در برنامه کار شیلات قرار گرفته است.
تقوی، کمبود منابع مالی، نبود بازار مناسب فروش را از جمله مشکلات در بخش پرورش میگو دانست.
سرپرست سازمان شیلات، توسعه صید در قفس در آب های جنوب و همچنین پرورش ماهیان خاویاران در آب های شمال را از اقدامات انجام شده شیلات در زمینه افزایش تولید دانست.
وی، یادآور شد: با تسهیلات و امکانات بیشتری که وزارت جهاد کشاورزی در اختیار شیلات قرار داده سعی بر مکانیزه کردن روش های بهره برداری ماهی خواهیم داشت.

(چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۹) ۱۶:۴۶

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها