چهارشنبه / ۱۹ اسفند ۱۳۸۸ / ۱۰:۵۵
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۱۴۴۵۶
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
مدیر کل دفتر میوه‌های وزارت جهاد کشاورزی

25 درصد تولید 38 هزار تنی توت فرنگی کشور ضایع می‌شود

مدیر کل دفتر میوه‌های وزارت جهاد کشاورزی مصرف سرانه داخلی توت فرنگی را حدود نیم کیلوگرم برای هر فرد ذکر کرد و گفت: از تولید 38 هزار و 500 تنی ، ضایعات توت فرنگی حدود 25 درصد برآورد می‌شود.

آقارضا فتوحی در مورد وضعیت کلی توت فرنگی ایران گفت: سطح زیر کشت توت فرنگی ایران حدود 3 هزار و 800 هکتار است که در مقایسه با دو میلیون و 600 هزار هکتار سطح زیر کشت جهانی توت فرنگی 0.14 درصد از توت فرنگی جهان را شامل می‌شود و در بین کشورهای جهان مقام چهاردهم را به خود اختصاص داده است.
مدیر کل دفتر امور میوه های وزارت جهاد کشاورزی افزود: میزان تولید توت‌ فرنگی ایران حدود 38 هزار و 500 تن است که مقام هجدهم را در بین کشورهای جهان به خود اختصاص داده است، میزان تولید توت فرنگی جهان 4میلیون و 80 هزار تن برآورد می‌شود.
فتوحی خاطر نشان کرد: مناطق عمده تولید توت فرنگی در ایران به ترتیب، استان کردستان، مازندران، گلستان، تهران و منطقه جیرفت به شمار می‌رود.
وی در مورد ارقام بومی توت فرنگی ایران نامهای کردستان، گیلاسی، اتابکی و دلندی را ذکر کرد و گفت: ارقام تجاری توت فرنگی عمده موجود در ایران شامل سلوا، کاماروسا، کوئین الیزا، پاروس، گاویوتا و پاجارو هستند.
فتوحی در مورد زمان عرضه توت فرنگی به بازارهای مصرف گفت: محصول فضای آزاد در اوایل اردیبهشت ماه تا اواخر خرداد ماه حدود 85 درصد محصول به بازار عرضه می‌شود، 15 درصد مابقی محصول فضای آزاد از اواسط شهریور ماه تا اواسط آبان ماه وارد بازار می‌شود و 95 درصد محصول توت‌فرنگی ایران در فضای آزاد تولید می‌شود.
مدیر کل دفتر میوه‌های وزارت جهاد کشاورزی درباره محصول توت‌فرنگی گلخانه‌ای گفت: از اواسط دیماه تا حدود نیمه اردیبهشت ماه بیشترین محصول توت‌فرنگی گلخانه‌ای وارد بازار می‌شود.
فتوحی خاطرنشان کرد: محصول برخی از ارقام توت‌فرنگی مانند رقلم سلوا که به طول مدت روشنایی حساسیت ندارد، در طول تابستان در مناطق خنک وارد بازار می‌شود که سهم اندکی از کل محصول تولیدی در گلخانه را دارد.
مدیر کل دفتر میوه‌های وزارت جهاد کشاورزی در مورد اهداف برنامه پنجم برای توسعه محصول توت‌فرنگی گفت: برنامه افزایش 4 هزار و 110 هکتار توسعه کشت توت فرنگی در طول 5 سال برنامه پنجم مد نظر است.
فتوحی مصرف سرانه داخلی توت فرنگی را حدود نیم کیلوگرم برای هر فرد ذکر کرد و گفت: ضایعات توت فرنگی حدود 25 درصد برآورد می‌شود.
وی در مورد نکات اقتصادی تولید توت فرنگی در گلخانه گفت: هزینه تمام شده هر کیلوگرم توت فرنگی در گلخانه حدود 40 هزار ریال برآورد می‌شود، این هزینه شامل مصرف سوخت در طول فصل زمستان و تغذیه و سایر هزینه‌ها از جمله خرید نشاء است.
فتوحی خاطرنشان کرد: با توجه به نوپا بودن تولید کنندگان گلخانه‌ای توت فرنگی کشور، این تولید کنندگان قدرت رقابت با تولید کنندگان گلخانه‌ای توت فرنگی گلخانه‌ای در کشورهای پیشرو را نداشته و دچار مشکلات اقتصادی از جمله عدم بازپرداخت اقساط و ورشکستگی اقتصادی خواهند شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، حبیبیان یک کارشناس کشاورزی از واردات بی‌رویه توت فرنگی در روزهای برداشت محصول داخلی گلایه کرد و گفت: کشاورزان ایرانی با زحمت فراوان به تولید پرداخته و چشم به فروش توت فرنگی نوبرانه تولید داخل دوخته بودند که متاسفانه با واردات بی‌موقع توت فرنگی خارجی، محصول سریع الفساد توت فرنگی آنان روی دستشان مانده است.


خبرگزاری فارس

(چهارشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۸۸) ۱۰:۵۵

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها