«محمد هاشمپور»، عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین و مدیر خوشه صنعتی خرما، اظهار کرد: «خرمای تولیدی به سه گروه خرمای خشک، نیمه خشک و تر تقسیم میشود که بستهبندی این خرماها با توجه به نوع آنها با یکدیگر تفاوت دارد.»
او افزود: « یکی از خرماهای بسیار خوب که به دلیل خصوصیات آن برای تازهخوری بسیار مناسب است خرمای تر کبکاب بهبهان است. بستهبندی که برای این نوع خرما صورت میگیرد، برای مصرف داخلی مناسب است؛ اما برای خارج کردن این خرما از استان مناسب نیست.»
هاشمپور بیان کرد: «متاسفانه این نوع خرما در بهبهان را در حلبهای آهنی بستهبندی کرده، سپس آن را توزیع میکنند که این نوع بستهبندی غیر بهداشتیست و فرهنگ استفاده از آن باید تغییر یابد.»
عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی گفت: «متاسفانه در بهبهان برای بستهبندی خرمای کبکاب از این نوع بستهبندی غیربهداشتی استفاده میشود که باید بستهبندی بهداشتی را جایگزین آن کرد؛ چرا که این حلبها عمدتاً جای نگهداری ترشی و روغن بوده که هماکنون در آنها خرما قرار میدهند و همچنین امکان زنگ زدن این حلبها وجود دارد.»
هاشمپورتصریح کرد: «این نوع بستهبندی موجب از بین رفتن مطلوبیت خرمای درجه یک کبکاب میشود؛ در حالی که سطلهای پلاستیکی درداری وجود دارد که میتوان آنها را جایگزین حلبها کرد.»
او یادآور شد: «با وجود آن که قیمت حلبها ارزانترست؛ اما کشاورزان باید برای حفظ مطلوبیت خرما از این سطلها برای بستهبندی خرمای خود استفاده کنند.»
نایب رییس انجمن خرمای ایران دربارهی توزیع خرما در مدارس گفت: «نباید خرمای هستهدار را در مدارس توزیع کنیم؛ زیرا مشکلات بسیار زیادی در پی خواهد داشت؛ هم اکنون دستگاههای هستهگیری وجود دارد که بدون دخالت دست، هسته خرما را از آن جدا میکند.»