مهندس علیرضا حسینیان در گفتوگو با خبرنگار صنایع غذایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، برند حلال را به طور صد درصد در توسعه و روند صادرات کشورها مثبت دانست و با اشاره به اینکه این برند در داخل کشور ما نمیتواند تاثیری داشته باشد، خاطرنشان کرد: در تهیه محصولات غذایی نیز میتوان از موادی که دارای برچسب یا به تعبیری برند حلال هستند، استفاده کرد و به همین دلیل زدن برند حلال را میتوان برای مواد اولیه محصولات غذایی، همچون مواد اولیه ژلاتین بهکار برد.
حسینیان با بیان اینکه برای شناساندن فرهنگ و ویژگیهای کشورمان به دورترین نقاط دنیا هزینههای بسیاری لازم است، ادامه داد: با قرار دادن برند حلال بر روی محصولات غذایی، میتوان به جای صرف زمان و هزینه طولانی جهت شناساندن ویژگیهای تولید مواد غذایی کشورمان، مردم جهان را فقط با یک علامت (برند حلال ) آشنا و از چگونگی تولید محصولات غذایی درکشورمان آگاه کرد.
او اضافه کرد: هر چند که کشور ما کشوری اسلامی است و تمام محصولات غذایی کشورمان به روش حلال تولید میشود ولی بسیاری از نقاط دنیا با کشورمان آشنایی چندانی ندارند و این شناساندن نیز در درازمدت و با اقدامات گستردهای میسر خواهد بود در حالی که برند حلال از صرف این زمان طولانی جلوگیری کرده و سایر کشورها فقط کافی است که برند حلال هر کشور را بشناسند.
این کارشناس صنایع غذایی گفت: همه کشورهای مسلمان میتوانند بهصورت مشترک یک علامت بینالمللی حلال داشته باشند و برای معرفی یک برند حلال بینالمللی با یکدیگر توافق کنند.
حسینیان در بخش دیگری از سخنان خود درباره استفاده نشدن از تمام ظرفیتهای واحدهای صنایع غذایی اذعان کرد: متاسفانه بهرغم اینکه در کشور ما تنها از 30 تا 40 درصد ظرفیت واحدهای صنایع غذایی استفاده میشود ولی همچنان شاهد هستیم که مجوز احداث واحدهای صنایع غذایی به راحتی و بدون هیچ شرط و شروطی در اختیار همه افراد و برای همه محصولات که متقاضی هستند قرار میگیرد.
او با تاکید بر اینکه در دادن مجوزهای صنایع غذایی هیچگونه ملاک، استاندارد و چارچوبی وجود ندارد، تصریح کرد: در این رابطه با یک برنامهریزی ساده میتوان از ایجاد واحدهای بیش از نیاز کشور جلوگیری و از تمام ظرفیت واحدهای موجود صنایع غذایی استفاده کرد.
وی در پایان تصریح کرد: در صدور مجوزهای صنایع غذایی، شناسایی افراد، کارشناسی نوع محصول، نوع سرمایهگذاری و محل طرح باید به دقت در نظر گرفته شود و پس ازآن باید تسهیلات کافی در اختیار متقاضیان قرار گیرد.