مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی با اعلام این خبر، اظهار داشت: برای اولین بار در استان و در راستای ارتقای سلامت عمومی و بهبود کیفیت فرآورده های پروتئینی، محصول فوق پس از بررسی ها و پایش های مستمر دامپزشکی توسط موسسه کشت و صنعت کنه بیست آستان قدس رضوی تولید و پس از کشتار در شرایط ویژه، استحصال و بسته بندی و طی 10 روز آینده به بازار مصرف عرضه می شود.
دکتر سیدمحسن دستور، در مورد تفاوت این محصول با مرغ گوشتی بهداشتی معمولی خاطرنشان ساخت: در پرورش مرغ معمولی ممکن است در طول دوره پرورش که بیماری بوجود می آید از آنتی بیوتیک ها و داروهای مجاز جهت درمان استفاده شود که امری عادی است و درصورت بروز چنین موردی، مرغدار موظف است حداقل دو هفته قبل از کشتار مرغ، نسبت به قطع داروهای مذکور اقدام نماید و مصرف گوشت آن ها هیچ مشکلی برای مصرف کننده ندارد. ولی در محصول بدون آنتی بیوتیک، با توجه به شرایط کنترل شده و اقدامات قرنطینه ای شدید در مرغداری و جلوگیری از ورود اجرام بیماری زا به گله، به جهت رعایت شرایط بهداشتی به طور کامل، نیازی به مصرف آنتی بیوتیک به دلیل سلامت گله وجود ندارد و در نتیجه هیچ گونه باقی مانده دارویی برای آن مطرح نمی باشد و همچنین در کشتارگاه بوسیله دستگاه های تمام اتوماتیک کلیه اندرونه های های مرغ شامل؛ دل، جگر، ریه، نای و مری تخلیه شده که ماحصل آن، محصول دارای ارزش کیفی به مراتب بهتر است که نیاز به تمیز کردن نداشته و قابلیت طبخ مستقیم دارد.
وی رعایت اصول ضوابط بهداشتی در طول دوره پرورش را تنها راه کنترل بیماری های طیور دانسته و یادآور شد: رعایت توصیه های بهداشتی دامپزشکی در مرغداری ها سبب ارتقای بهره وری و نیز تولید فرآورده های سالم تر دارای کیفیت بالاتری شده و نیز نقشی تعیین کننده در امنیت غذایی و بهداشت عمومی جامعه ایفا می کند.
مدیر کل دامپزشکی استان، تصریح نمود: اداره کل دامپزشکی به واحدهای صنعتی که دارای بالاترین استانداردهای بهداشتی پرورش تولید مرغ گوشتی باشند پس از احراز شرایط و ضوابط، طبق دستورالعمل های موجود، مجوز پرورش مرغ بدون آنتی بیوتیک را داده و سپس در تمام مراحل تولید تا عرضه محصول و تا انتقال آن در سبد غذایی خانواده نظارت مستقیم و مستمر خود را بوسیله پیشرفته ترین تجهیزات آزمایشگاهی کنترل مواد غذایی به ثمر خواهد رسانید.
اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی