یکشنبه / ۶ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۴:۳۵
سرویس : صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی
کد خبر : ۹۱۳۴۹
گزارشگر : ۳۵۵۱
ایرنا
سرویس صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی

صید ماهیان استخوانی در مازندران کاهش یافت

معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات مازندران از صید یکهزار و ۶۷۵ تن ماهیان استخوانی از دریای خزر طی فصل جاری خبر داد که نشانگر کاهش چهار درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

فصل صید ماهیان استخوانی دریای خزر در مازندران از ۱۵ مهر شروع شد و تازه ترین آمار شیلات استان هم عملکرد صیادان پره را تا چهارم بهمن در بر می گیرد.
قاسم کریم‌زاده  دلیل  کاهش صید را افزایش شمار روزهای توفانی دریای خزر و مشکلات پرهکشی عنوان کرد.
وی توضیح داد : افت دمای آب سبب شد تا ماهیان به عمق آب مهاجرت کرده و از دسترس تورهای ماهیگیران خارج شوند.
صیادان مازندرانی برای صید به روش "پره" از تورهایی با ارتفاع هفت تا ۱۰ متر و به طول یک هزار و ۲۰۰ متر استفاده می کنند که این تورها با قایق به آب انداخته می شود و به وسیله تراکتور به ساحل کشیده می‎شود. بر اساس نظر کارشناسان صیادی ، اگر امواج دریا بیش از ۲۰ سانتی متر ارتفاع داشته و همراه با باد نسبتا شدید باشد ، پهن کردن تور بسیار سخت شده و خطر  پاره شدن تور افزایش می یابد و به همین دلیل هم صیادان در چنین وضعیتی تور پهن یا جمع نمی کنند.
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات مازندران صید اصلی صیادان استان در این مدت را با ۵۲ درصد مربوط به ماهیان استخوانی دانست که ۹ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است در حالی که ۲۴ درصد صید مربوط به ۲ گونه کفال و کپور هر کدام با ۲۴ درصد است.
کریم زاده ارزش اقتصادی ماهیان استخوانی صید شده را ۷۵ میلیارد تومان اعلام کرد و بیان داشت : با توجه به افزایش قیمت ها ، مجموع ارزش صید انجام شده نسبت به سال گذشته ۲۳ درصد افزایش نشان دارد.
شیلات مازندران متوسط قیمت انواع ماهی دریایی فصل صید امسال را در هر کیلو با وزن بیش از ۹۰۰ گرم در بازار ماهی فروشی استان ۳۵ هزار تومان اعلام کرد.
فصل صید ماهیان استخوانی  سفید، کفال و کپور هر ساله از نیمه دوم مهرماه آغاز می شود که طبق اعلام شیلات مازندران چهار هزارو ۲۰۰ماهیگیر در قالب ۵۴شرکت تعاونی صیادی پره در حال آماده شدن  برای پهن کردن تور های ماهیگیری هستند.
صید ۱۶ هزار تنی کیلکا در دریای مازندران
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات مازندران مقدار صید ماهی کیلکا را در سال جاری ۱۶ هزار تن اعلام کرد و گفت : به لحاظ مقدار صید نسبت به مدت مشابه سال قبل یک درصد و از نظر ارزشی ۶۳درصد بیشتر شده است.
کریم زاده بیان داشت:به دلیل افزایش قیمت پودر ماهی کیلکا ارزش اقتصادی صید امسال این نوع ماهی در استان افزایش قابل توجهی یافته است.
پودر ماهی کیلکا برای مصارف دام وطیور است که استان مازندران با داشتن ۲هزارو ۴۵۰ واحد مرغداری و هشت هزار واحد دامی  به پودر ماهی زیادی نیازمند است.
معاون شیلات مازندران به فعالیت ۴۴ فروند شناور صیادی کیلکا اشاره کرد و گفت:  حدود ۹۰ درصد ماهیان کیلکا صید شده تبدیل به پودر ماهی می شود و بقیه پس از فرآوری به مصارف انسانی می رسد.
کیلکا ماهیان مهم ترین غذای بسیاری از جانوران دریایی از جمله ماهیان خاویاری، ماهی آزاد و فک دریای خزر است و هرگونه تهدید برای این گونه آبزی، تهدید برای زنجیره غذایی دریای خزر محسوب می شود.
مازندران ۳۳۸کیلومتر ساحل در دریای خزر در اختیار دارد. علاوه بر کیلکا، صد ماهیان استخوانی به صورت پره نیز در دریای خزر انجام می شود.

(یکشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۸) ۱۴:۳۵

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها