دوشنبه / ۲۳ دی ۱۳۹۸ / ۲۰:۴۹
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۹۰۹۸۰
گزارشگر : ۳۵۵۱
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا

پایین نگه داشتن نرخ ارز به ضرر بخش کشاورزی بود

کشاورز گفت: با توجه به آنکه پایین نگه داشتن نرخ ارز به دلایل متعدد به ضرر بخش کشاورزی است، اما تحریم‌های ظالمانه منجر به شفافیت نرخ ارز شد.

عباس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در گردهمایی مدیران ستادی و استانی سازمان مرکزی تعاون روستایی با اشاره به اینکه امنیت غذایی در تمامی کشور‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است اظهار کرد: ۲ کشور همچون هلند و لوکزامبوگ از این مرحله عبور کردند به طوری که کشور هلند تجهیزات کشاورزی خود را می‌فروشند، اما محصول مبادله نمی‌کند و همواره امنیت غذایی کشورش تامین است.
او با تاکید بر حفاظت از منابع افزود: خانواده کشاورزی تکالیف زیست محیطی ایجاد می‌کند که در بخش کشاورزی فعالیت کند و می‌تواند به محیط زیست کمک کند.
کشاورز با اشاره به اینکه ارتقا درآمد کشاورزان سومین مسئولیت ما به شمار می‌رود بیان کرد: تنها به بخش تولید نمی‌توان فکر کرد و علت این امر آن است که اگر فعالان اقتصادی که در گروه ما هستند درآمدشان افزایش نیابد امکان پس انداز برای آن‌ها فراهم نمی‌شود در حالی که توسعه تنها از طریق پس انداز اتفاق می‌افتد و دولت تنها در فراهم کردن زیرساخت‌های همچون مخابرات، فرودگاه، جاده و ... می‌تواند کمک کند.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه امکان بیش از ۵ چالش در بخش کشاورزی وجود ندارد گفت: کشاورزی ما کمتر از ۵ چالش دارد که با دانش امروز قابل حل است.
او با اشاره به چالش‌های پیش رو بخش کشاورزی گفت: اولین چالش در بخش کشاورزی آب است و هیچکس خارج از موضوع آب نمیتواند به تولید فکر کند، دومین چالش کاهش عملکرد و بهره‌وری است چرا که از ۱ متر مکعب آب به اندازه کافی پول در نمی‌آوریم، سومین چالش ناپایداری منابع و نوسانات قیمت‌ها است که منجر به ناپایداری درآمد کشاورزان می‌شود و آخرین چالش فاصله چشمگیر قیمت بین تولید تا مصرف کننده است.
این مقام مسئول ادامه داد: ما هنوز به امر تقاضا در بخش کشاورزی نپرداختیم در حالی که کشاورزی یک امر اقتصادی است و بدون تقاضا امکان ساماندهی تولید وجود ندارد.
کشاورز با اشاره به اینکه هیچ تولید کننده‌ای بدون توجه نباید به مصرف کننده فکر کند گفت: اگر رابطه بین مصرف و تولید تعریف نشود هر دو طرف متضرر ۸ هستند چرا که فاصله قیمت تولید تا مصرف کننده بسیار بالا است و این فاصله به نفع هیچکدام نیست و چنان چه رویکرد برد برد داریم باید این فاصله را به حداقل برسانیم.
او با اشاره به ۲ چالش آب و اشتغال گفت: چالش آب را کشاورزان و بخش کشاورزی می‌تواند حل کند، اما اشتغال توسط برنامه ریزان باید مرتفع شود و ما می‌توانیم در این زمینه تنها کمک کنیم.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با انتقاد از این مسئله کا پایین نگه داشتن نرخ ارز به دلایل متعدد به ضرر بخش کشاورزی بود گفت: اگر چه تحریم در خیلی مسائل بد است، اما منجر به شفافیت نرخ ارز شد و خیلی خوشحال هستیم که اگر ارز تک نرخی شود چرا که پایین نگه داشتن نرخ ارز باعث سرکوب کشاورزی می‌شود.
کشاورز به گفته وی کشاورزی در دنیا مراحل مختلفی را گذرانده و در مواقعی که پول، مسکوکات و حساب بانکی وجود نداشت خدمات به صورت سنتی بود به صورتی مکه در ازای خدمات کالا گرفته می‌شد، اما اکنون کشاورزی به سبب آنکه کالا در تمامی نقاط کشور تولید و عرضه می‌شود وارد مرحله صنعتی شده است که اگر با تجارت گره بزنیم خیلی جلو‌تر می‌رویم.
او با تاکید بر افزایش بهره‌وری آب به کمک عملکرد محصولات در واحد سطح اظهار کرد: ظرف ۵ سال آینده باید از هر متر مکعب آب ۱.۵ کیلو گندم تولید کنیم ضمن آ‌نکه عملکرد گندم را به بالای ۷ تن و پنبه را به ۵ تن در هکتار برسانیم پس ما احتیاج داریم که باهم کار کنیم و دولت بدون مشارکت تشکل‌ها و نظرخواهی از آن‌ها نمی‌تواند اقدام موثری انجام دهد.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بزرگ شدن دولت مشکلات متعددی در بر دارد گفت: بر این اساس ما آماده‌ایم تمام اختیاراتمان را به انجمن‌ها یا تشکل‌ها واگذار کنیم و معتقدم که دولت نباید بزرگ شود چرا که بزرگ شدن دولت مشکلات متعددی در بر دارد به همین خاطر از سازمان تعاون روستایی به انتظار می‌رود که پرچمدار انسجام تشکل‌ها باشد و اختیار اجرایی یا تصمیم سازی فعالیت‌ها برای سرمایه گذاری را به تشکل‌ها واگذار کند چرا که بدون تشکل‌ها کار کشاورزی پیش نمی‌رود. کشاورز در پایان با تاکید بر اینکه رئیس سازمان تعاون روستایی باید به دنبال تقاضا باشد تصریح کرد: با توجه به آنکه تولید با تقاضا شکل می‌گیرد از این رو سازمان تعاون روستایی باید به دنبال ایجاد تقاضا باشد ضمن آنکه همواره باید به سمت و سوی کشاورزی قراردادی و ایجاد زنجیره ارزش افزوده رویم و بازار را به نفع تولید کننده و مصرف کننده مدیریت کنیم چرا که هر اتفاقی در بخش کشاورزی از لحاظ قیمت رخ دهد تصور بنده آن است که سازمان تعاون روستایی باب میلش نیست یا از دستش در رفته است.
رکورد خرید توافقی و حمایتی محصولات کشاورزی طی ۲ سال اخیر
در ادامه حسین شیرزاد مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی از افزایش خرید توافقی و حمایتی محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: طی ۲ سال گذشته در خصوص خرید توافقی و حمایتی بالاترین رکورد‌ها را ثبت کرده‌ایم.

مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: شبکه تعاون روستایی توان سته بخش عظیمی از محصولات همچون شیرخشک، خرما، گوجه فرنگی و رب گوجه را در بورس کالا عرضه کند و رینگ صادراتی را فعال کند.

او در پایان تصریح کرد: سازمان تعاون روستایی با خرید توافقی نگذاشته قیمت زعفران بیش از پیش افت کند و همواره توانسته سونامی گوجه فرنگی را کنترل کند.

(دوشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۸) ۲۰:۴۹

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها