چهارشنبه / ۶ شهریور ۱۳۹۸ / ۲۰:۰۸
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۸۸۰۹۹
گزارشگر : ۳۵۵۱
ایسنا
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا

کشت چغندرقند بهاره بهتر است یا پاییزه؟

معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی و مجری طرح چغندرقند کشور گفت: در کشت پاییزه چغندرقند برای هر هکتار دو تا ۲.۵ واحد بذر مصرف می‎شود.

دکتر یزدانی در کارگاه آموزشی کشت پاییزه چغندرقند، افزود: مزایای کشت پاییزه چغندر قند نسبت به کشت بهاره را مصرف آب کمتر، بالاتر بودن میانگین عملکرد، تحمل به شوری و اصلاح خاک و خالی بودن ظرفیت کارخانه‎های قند هنگام خرید محصول اعلام و توسعه کشت آن را از سیاست‎های وزارتخانه در سالهای آتی عنوان و اظهارکرد: در کشت پاییزه چغندرقند برای هر هکتار ۲ تا ۲.۵ واحد بذر مصرف می‎شود.
وی تصریح کرد: با آموزش، ترویج و برنامه‌ریزی لازم و کشت بموقع امیداست در سال جاری کشت چغندرقند مناسبی داشته باشیم.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش بهره‎وری آب و اهمیتی که کشت چغندرقند در تناوب زراعی دارد، افزود: افزایش کشت چغندرقند پاییزه را در دستورکار داریم، افزایش عملکرد و کاهش هزینه‎های تولید در کشت پاییزه اهمیت دارد.
یزدانی کاهش هزینه‎های تولید و کاهش جمعیت آفات و بیماری‎ها را دیگر مزیت‎های کشت چغندر پاییزه برشمرد و ادامه داد: با مذاکرات صورت گرفته در آینده نزدیک تکنیک و تکنولوژی روش مدرن کشت نشایی رایج در کشور ژاپن در اختیار کشاورزان چغندرکار کشور قرار خواهد گرفت.
وی خاطرنشان کرد: با هدف ترویج کشت پاییزه چغندرقند در بین کشاورزان، بهره‎بردارانی که مبادرت به این نوع کشت کنند، از بسته حمایتی دولت که شامل خرید تضمینی محصول آنها، اهدای کمک بلاعوض برای خرید ادوات مورد نیاز و همچنین کمک هزینه حمل محصول نیز برخوردار می‎شوند.
دکتر حسین پور عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات چغندرقند و مدرس دوره آموزشی هدف این دوره را آشنای با سابقه کشت چغندر قند پائیزه، شناخت و معرفی ارقام مناسب مناطق کشت پائیزه، پدیده بولتینگ، آشنایی با تاریخ کاشت و داشت و برداشت اعمال صحیح مدیریت مزرعه و رعایت نکات فنی در عملیات اجرایی نیاز آبی در مقایسه با چغندرقند بهاره، مزایای کشت چغندر قند پائیزه از نظر زراعی و اقتصای و اکولوژیک (گلدهی و ساقه روی ) و معیارهای مکان‎یابی توسعه کشت چغندرقند عنوان کرد و گفت: در این کارگاه حداکثر توان بر انتقال یافته ‎ ای تحقیقاتی به مروجین برای سهولت ارتباط با کشاورزان و بهرهبرداران است.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات چغندرقند گفت: برای تولید ارقام مقاوم باید منابع مقاومت را شناسایی کنیم که در این راستا ارقام مختلف چغندرقند در میکروپلات‌ها کشت شده و مقاومت گیاه نسبت به بیماری ریزوکتونیا را بررسی می‌کنیم و در نهایت ارقام مقاوم به عنوان منابع ژنتیکی برای تلاقی و تولید هیبرید مقاوم استفاده می‌شود.
مهندس ابراهیمی معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان ضمن گزارشی از آخرین دستاوردهای علمی در ضمینه کاشت، داشت و برداشت چغندرقند در استان لرستان ارائه کردند.
در پایان دوره سوالاتی از طرف حاضرین مطرح شد که توسط متخصصان پاسخ داده شد.

(چهارشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۸) ۲۰:۰۸

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها