یکشنبه / ۱ مرداد ۱۳۸۵ / ۱۴:۴۵
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۸۷
گزارشگر : ۱۰۰۵
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا

کمپوست قارچ خوراکی جایگزین کود حیوانی می شود

کشت و صنعت «قارچ ملارد» نخستین تولیدکننده­ای است که از کمپوست قارچ خوراکی یا SMC به جای کود حیوانی، در فضای سبز شهری استفاده می­کند.

پرورش قارچ تکمه­ای بر روی ماده­ی کمپوست صورت می­گیرد. کمپوست از مواد اولیه شامل ساقه گندم (کلش)، کود مرغی و سولفات کلسیم یا سنگ گچ تهیه می­شود که برای تبدیل شدن به کمپوست باید دو پروسه یا مرحله (فاز) را طی کند.

پس از پایان دوره­ی برداشت قارچ خوراکی (تکمه­ای) پسماند آن که شامل بقایای کمپوست و خاک پیت است از واحد تولید تخلیه می­شود که به آن کمپوست برگشتی، پسماند کمپوست قارچ خوراکی SMC یا Mushroom Compo Spent  می­گویند. این ماده نیز مانند پسماندهای دیگر می­تواند برای انسان و محیط زیست مشکل ساز شود ولی با ایجاد شرایطی مانند انبارکردن به صورت ویندرو، آیاری و به هم زدن شرایط برای تجزیه سریع، آن را تبدیل به ماده­ای هوموسی نمود. این ماده را می­توان به عنوان بستر کشت در کشاورزی، باغبانی و فضای سبز استفاده نمود. پسماند کمپوست قارچ حاوی مقدار زیادی ازت، فسفر، پتاسیم و سولفور مورد نیاز گیاه است. علاوه بر آن به علت پاستوریزه بودن، فاقد هر گونه آلودگی میکروبی و بوی نامطبوع است. با در نظر گرفتن مشکلاتی که مصرف کودهای حیوانی برای محیط زیست ایجاد می­کنند، جایگزین کردن آن توسط  تامین کننده­ی مواد مورد نیاز گیاه بوده و ضمنا کاملا بهداشتی­ست.

 

(یکشنبه ۱ مرداد ۱۳۸۵) ۱۴:۴۵

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها