پرورش قارچ تکمهای بر روی مادهی کمپوست صورت میگیرد. کمپوست از مواد اولیه شامل ساقه گندم (کلش)، کود مرغی و سولفات کلسیم یا سنگ گچ تهیه میشود که برای تبدیل شدن به کمپوست باید دو پروسه یا مرحله (فاز) را طی کند.
پس از پایان دورهی برداشت قارچ خوراکی (تکمهای) پسماند آن که شامل بقایای کمپوست و خاک پیت است از واحد تولید تخلیه میشود که به آن کمپوست برگشتی، پسماند کمپوست قارچ خوراکی SMC یا Mushroom Compo Spent میگویند. این ماده نیز مانند پسماندهای دیگر میتواند برای انسان و محیط زیست مشکل ساز شود ولی با ایجاد شرایطی مانند انبارکردن به صورت ویندرو، آیاری و به هم زدن شرایط برای تجزیه سریع، آن را تبدیل به مادهای هوموسی نمود. این ماده را میتوان به عنوان بستر کشت در کشاورزی، باغبانی و فضای سبز استفاده نمود. پسماند کمپوست قارچ حاوی مقدار زیادی ازت، فسفر، پتاسیم و سولفور مورد نیاز گیاه است. علاوه بر آن به علت پاستوریزه بودن، فاقد هر گونه آلودگی میکروبی و بوی نامطبوع است. با در نظر گرفتن مشکلاتی که مصرف کودهای حیوانی برای محیط زیست ایجاد میکنند، جایگزین کردن آن توسط تامین کنندهی مواد مورد نیاز گیاه بوده و ضمنا کاملا بهداشتیست.