دکتر محمدرضا مسعودینژاد، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مجری طرح در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: این دستگاه تمامی شرایط لازم برای پرورش انواع قارچ را مهیا کرده و کنترل CO2، دما، رطوبت، سرعت باد داخل سالن، تهویهها و آبیاری در آن به صورت خودکار، مکانیزه و الکترونیکی است و با انتقال این دادهها به خارج از پکیج، میتوان بر روی مانیتور تمامی عوامل را بررسی کرد.
وی با اشاره به قابلیت تغییر دمای داخل پکیج از 5- تا 20+ درجه، گفت: نصب این دستگاه در شمال یا جنوب کشور تفاوتی نداشته و در چهار فصل سال به طور یکنواخت از راندمان 25 درصد وزنی برخوردار است در حالی که سیستمهای سنتی به طور معمول دارای 17 و در بهترین شرایط 20 درصد راندمان است.
دکتر مسعودی نژاد با بیان این که در داخل این پکیج 30 تن کمپوست جای میگیرد و در هر دو ماه 2/7 تن قارچ تحویل میدهد، درخصوص نحوه عملکرد این سیستم اظهار کرد: در روز اول کمپوست به صورت بلوک شده داخل سیستم چیده شده و روز 15 بر روی آن خاک ریخته و درب دستگاه بسته می شود و در طول روزهای 16، 17، 18 و 19 دستگاه به صورت اتوماتیک آبیاری بسترها را انجام میدهد.
وی ادامه داد: در روز بیستم، دستگاه شروع به هوادهی سالن کرده و در روز 32 اولین برداشت به صورت دستی و روز 45 و 56 نیز برداشتهای بعدی انجام می شود و سپس دیگ بخار به صورت خودکار سالن را پاستوریزه کرده و میتوان کمپوستها را به خارج از پکیج منتقل کرد و برای مرحله بعدی پرورش، عمل کمپوستگذاری دوباره انجام میشود.
گفتنی است، این طرح با همکاری دکتر محمدرضا مسعودینژاد و مجتبی خطیبی اجرا شده است.