عضو هیات مدیره انجمن صنفی قارچ کشور در گفت و گوی اختصاصی با ایانا گفت :در حالیکه فرآوری قارچ در بخش کنسرو میتواند ضمن نگهداری ارزش غذایی این محصول زمان نگهداری آن را افزایش دهد اما به علت نبود امکانات فرآوری تنها دو کارخانه در کشور به تولید کنسرو مستقل قارچ می پردازند.
نوربخش گفت: از آنجایی که پخت قارچ برای کنسرو کردن آن باید در خلاء صورت گیرد به علت نبود سیستمهای خلاء و انبار مانی آن قارچ پخته شده بیش از 50 درصد وزن خود را از دست داده و تولید انبوه آن مقرون به صرفه نیست.
وی تصریح کرد: در صورتیکه با ارتقاء سیستم نگهدارنده بتوان 80 درصد وزن قارچ را بعد از پخت نگه داشت و از هر یک کیلوگرم 800 گرم قارچ پخته شده به دست آورد، مصرف قارچ کنسرو بیش از تازهخوری با استقبال روبرو خواهد شد.
وی افزود : خشک کردن قارچ که باید در تونلهای انجماد و خلاء صورت گیرد به علت هزینههای بالای سرمایهگذاری در ایران وجود ندارد و فسادپذیری سریع این محصول نیز مانع صادرات آن به کشورهای خارجی میشود.
وی تصریح کرد: خشک کردن قارچ ضمن حفظ ارزش غذایی آن در صنایع تبدیلی پایین دستی نیز کاربرد خواهد داشت