به گزارش خبرنگارفودنا در گیلان ، در این پژوهش به
منظور ارزیابی اثرات فواصل ردیف کاشت بر عملکرد برخی ارقام لوبیا دو آزمایش مزرعه
ای در سال های زراعی1392 و 1393 به صورت اسپلیت پلات با طرح پایه بلوکهای کامل
تصادفی در استان گیلان (تالش) و در سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل
چهار فاصله ردیف 40، 50، 60 و 70 سانتیمتر و پنج رقم لوبیا صدری،
گلی، اختر، پاک و درسا به همراه رقم محلی پاچ باقلا به عنوان شاهد، به صورت تصادفی
به ترتیب در کرتهای اصلی و کرتهای فرعی قرار داده شدند. بیشترین عملکرد دانه در
رقم بومی پاچ باقلا تحت تاثیر فاصله ردیف کاشت50 سانتی متر بدست آمد ولی تفاوت
معنی داری با عملکرد دانه لوبیا سفید رقم پاک نداشت. در این مطالعه، افزایش
و کاهش فواصل ردیف کاشت سبب نقصان عملکرد دانه در ارقام لوبیا گردید. به نظر می
رسد که کاهش فواصل ردیف کاشت به دلیل کمبود نور در داخل کانوپی و کاهش ظرفیت
فتوسنتز گیاه، سبب کاهش عملکرد دانه و افزایش محتوای پروتئین دانه لوبیا میگردد
و کاهش تراکم بوته، به دلیل افزایش رقابت علفهای هرز، تلفات تشعشع خورشیدی و زمین
زراعی، سبب افت عملکرد دانه میشود.