دوشنبه / ۱۲ خرداد ۱۳۹۳ / ۰۹:۴۴
سرویس : آشامیدنی ها و نوشیدنی های گرم
کد خبر : ۴۸۲۸۳
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس آشامیدنی ها و نوشیدنی های گرم

جدال موفق بزاق دهان با مواد شیمیایی چای و قهوه

نتایج مطالعه صورت گرفته توسط محققان آمریکایی نشان می‌دهد، بزاق دهان از بدن در برابر سموم موجود در چای، قهوه و دود مایع محافظت می‌کند.

 ترکیبات موجود در بزاق به همراه پروتئین‌های معمول در خون و عضلات از سلول‌های بدن انسان در برابر مواد شیمیایی تخریب‌کننده دی‌ان‌ای موجود در گیاهان - مانند چای و قهوه - محافظت می‌کنند.

مواد شیمیایی خطرناکی مانند PLPs در چای، قهوه و دود مایع (liquid smoke) وجود دارند؛ PLPs که در مواد غذایی و طعم‌دهنده‌های روزمره یافت می‌شود، قادر به شکستن رشته های دی‌ان‌ای در بدن انسان است.

این مواد شیمیایی بسیار قوی هستند و در برخی موارد اثر تخریبی آنها 20 برابر شدیدتر از داروهای شیمی‌درمانی است؛ قدرت این مواد شیمیایی باید منجر به آسیب شدید دی‌ان‌ای ‌شود، اما وجود یک سیستم دفاعی، از بدن در برابر آثار مخرب این مواد محافظت می‌کند.

آنزیم موجود در بزاق به نام آلفا-آمیلاز (alpha-amylase)، پروتئین آلبومین در خون، پروتئین میوگلوبین در عضلات همگی از سلول‌ها در برابر شکستن دی‌ان‌ای بوسیله مواد شیمیایی PLPs موجود در چای و قهوه محافظت می‌کند.

به گفته «اسکات کرن» سرپرست تیم تحقیقاتی مرکز سرطان کیمل در دانشگاه جان هاپکینز، حضور یک سیستم دفاع طبیعی در بدن، علت فلج نشدن سلو‌ل‌ها و عدم بروز بیماری در اثر وجود این مواد شیمیایی خطرناک را توضیح می‌دهد.

نتایج این مطالعه در مجله Food and Chemical Toxicology منتشر شده است.

ایسنا

(دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۳) ۰۹:۴۴

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها