دوشنبه / ۵ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۰:۱۲
سرویس : صنعت برنج و ماکارونی
کد خبر : ۴۸۰۸۰
گزارشگر : ۱۰۳۰
سرویس صنعت برنج و ماکارونی

تاریخچه ماکارونی در جهان و ایران

وقتی صحبت از ماکارونی می شود، فورا ذهن شنونده به ایتالیا معطوف می شود چون مردم دنیا منشاء ماکارونی و پاستا را کشور ایتالیا می دانند. صرف نظر از این که این داستان چقدر مستند است، اما داستان جذابی است که اگر آن را قبول کنیم، منشاء ابداع خوراکی به اسم ماکارونی به کشور چین باز می گردد.

تاریخچه ماکارونی در جهان  و ایران 
ماکارونی از کجا آمد؟
وقتی صحبت از ماکارونی می شود، فورا ذهن شنونده به ایتالیا  معطوف می شود چون مردم دنیا منشاء ماکارونی و پاستا را کشور ایتالیا می دانند.
صرف نظر از این که این داستان چقدر مستند است، اما داستان جذابی است که اگر آن را قبول کنیم، منشاء ابداع خوراکی به اسم ماکارونی به کشور چین باز می گردد. 
در برخی از منابع تاریخی از جمله کتابچه ای که از سوی موسسه ملی ماکارونی آمریکا منتشر شده، روایت شده است که ابداع ماکارونی برای اولین بار توسط یک دوشیزه چینی صورت گرفته است.
داستان از این قرار است که گویا روزی این دوشیزه چینی مشغول تهیه خمیر نان بوده و درحین کار با یک ملوان ایتالیایی مشغول گفت و گو می شود و تمرکز خود را برروی کارش از دست            می دهد. 
در این حین، خمیر از ظرف به روی میز ریخته و به صورت رشته‌رشته از میز آویزان می شود و  با تابش آفتاب بر روی رشته‌ها به سرعت خشک می شوند و تقریبا به شکلی در می آیند که امروزه رشته های آش و ماکارونی و امثال آن وجود دارند. 
جالب این است که این ملوان ایتالیایی اسپاگتی نام داشته و اسم ایتالیایی اسپاگتی از نام وی اخذ شده است. 
این دو نفر تصمیم می گیرند که اطلاعات و نحوه به وجود آمدن رشته‌ها را نزد خود مخفی نگه دارند. آن‌ها داخل کشتی، رشته‌ها را در آبگوشت جوشان می پزند و و با مصرف رشته‌های پخته شده، می یابند که به چه خوراکی خوشمزه و جالبی دست پیدا کرده اند. 
بدین ترتیب بعد از این که تولید ماکارونی، برحسب تصادف کشف شد،  آقای اسپاگتی پس از بازگشت به ایتالیا به فکر خوشمزه کردن و مغذی کردن این رشته‌ها افتاد و موجب شد ایتالیا به عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده این نوع غذای گندمی مطبوع تلقی شده و بعدها به عنوان منشاء این خوراکی شهرتی جهانی پیدا کند. 
ماکارونی در ایران
به موازات اشتهار و توسعه ماکارونی و مشتقات آن که سال به سال به خوراک ساده اصلی اضافه    می شد، در ایران هم تولید و مصرف ماکارونی در دستور کار قرار گرفت و با توسعه روزافزون این خوراکی صنعت تولید و دانش پخت آن در ایران گسترش یافت تا جایی که هم اکنون ایران در تولید و حتی صادرات این محصول یکی از کشورهای توسعه یافته به شمار می رود و برندهای شناخته شده بین المللی این محصول را تولید و علاوه بر تامین نیازهای داخلی به سایر کشورهای دنیا هم صادر می کنند. 
از میان برندهای مختلف تولید کننده ماکارونی بدون شک زرماکارون به لحاظ ابعاد صنعت و حوزه بازارهای هدف خود در داخل و خارج از کشور کاملا سرآمد است. 
اولین کارگاه ماکارونی‌ سازی ایران در سال 1313 با دستگاهی ابتدایی و ساده شروع به فعالیت کرد و به صورت انحصاری مورد مصرف سفارتخانه ها و کنسول‌گری‌های خارجی و معدود افراد ایرانی بود که به سبب ارتباطات فرامرزی خود با این محصول آشنا بودند. شاید به همین خاطر است که به ماکارونی رشته فرنگی نیز گفته می‌شد و این عبارت هنوز هم در فرهنگ آشپزی ایران کاربرد دارد. 
از آن زمان به بعد به مرور زمان تولید ماکارونی در کشور افزایش یافت. به‌طوری که در سال‌های اخیر مصرف ماکارونی در ایران بسیار بالا رفته است و در جیره غذایی مناطق شهری و حتی روستایی به طور دائم گنجانده شده و از آن استفاده می‌گردد. 
همین طور یکی از شلوغ ترین و پرمحصول ترین و البته پر مخاطب ترین قفسه ها و بخش های فروشگاه های فیزیکی و مجازی در ایران مربوط به این محصول است. 
اولین کارخانه تولید ماکارونی صنعتی در سال ۱۳۷۴ در ایران آغاز به کار کرد و در حال حاضر بیش از 300 واحد تولیدی کوچک  و بزرگ در ایران مشغول تولید انواع ماکارونی، مشقات و متعلقات آن هستند و مدام در زمینه تولید انواع و اشکال این ماده غذایی خلاقیت ها و نوآروی هایی را در دستور کار خود دارند. 

ماکارونی خوراکی ساده و محبوب
ماکارونی از نظر تکنولوژی، جزء فرآورده‌های گروه پاستا و در ردیف  اسپاگتی، ورمیشل، نودل، لازانیا و راویولی است و اختلاف این فرآورده‌ها در شکل و حالت فیزیکی آنهاست اما در عین حال مشهورترین و سهل الوصول ترین آن ها ماکارونی است.
ماکارونی از جمله راحت‎ترین و رایج‌ترین غذا در کشور ما و تقریبا همه کشورهای دنیا است که اگرچه گفته می شود خوراک مورد علاقه کوکان و نوجوانان است با این حال بزرگسالان هم علاقه وافری به این خوارک دارند. 
اگرچه ماکارونی در زمره خوراکی های ساده محسوب می شود اما با این حال به خاطر ترفندها و خلاقیت هایی که در به عمل آوردن آن به کار می رود، نحوه تهیه انواع آن نشان دهنده             هنرمند بودن یک آشپز است. 
مجموعه‌ای از سس‌های مختلف هم به مرور زمان ابداع شده است که در اضافه کردن مزه های مختلف به انواع ماکارونی کاربرد دارد. 
ماکارونی دارای مقادیر قابل ملاحظه‌ای قند است و تا حدودی پروتئین هم در خود دارد. در ضمن هر 100 گرم پخته آن 350 کیلو کالری انرژی دارد. 
ریشه کلمه
درباره ریشه کلمه ماکارونی چند نظر وجود دارد، یکی این است که این کلمه از از واژه یونانی makaria  آمده است  و برخی دیگر آن را از واژه ایتالیایی ammaccare که به معنی خمیر له شده یا ورز داده شده است، می دانند.
 در مصرف سرانه ماکارونی مردم  ایتالیا پیشتاز بوده و سالیانه 32 کیلوگرم ، آلمان 12کیلوگرم ، آمریکا و فرانسه و پرتقال 6 کیلو گرم است. 
کمپین کالایی هایپرمارکت مجازی فینال که یکی از شاخص ترین محصولات آن را ماکارونی با برند زرماکارون تشکیل می دهد، به خودی خود نشان می دهد که این محصول در میان خانواده های ایرانی و حتی مصرف کنندگان سایر کشور های جهان، از چه محبوبیتی برخوردار است. 
از آن جایی که همواره از محصول ماکارونی استقبال بالایی در جامعه وجود دارد و بویژه قشر جوان و نوجوان از این خوراکی بسیار استقبال می کنند، نخستین هایپرمارکت مجازی ایران (فینال) فروش ویژه اسپاگتی زرماکارون را در دستور کار خود قرار داده است. این فروش ویژه به همراه 21 درصد تخفیف ارائه می شود و قیمت هر بسته که روی محصول 1950 تومان ذکر شده است، فقط با 1530تومان قابل خرید است. 

(دوشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۳) ۱۰:۱۲
ناشناس
۱۴۰۲/۰۷/۱۷
5
0
0

سلام مطلب جالبی بود. خصوصاً تاریخچه پیدایش آن. خدا قوت.


پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها