سه شنبه / ۱۹ آذر ۱۳۹۲ / ۱۰:۴۹
سرویس : فرآورده های لبنی
کد خبر : ۴۳۱۳۷
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس فرآورده های لبنی

تشکل‌ها نقشی در هدایت تسهیلات ندارند

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی دامداران صنعتی و سنتی استان مرکزی گفت: ایجاد امنیت در پروسه تولید جهت رفع موانع موجود در مسیر بهبود فضای کسب و کار امری ضروری است.

سید سعید حسینی اظهارداشت: اتحادیه دامداران استان مرکزی در سال 1374 زیرنظر سازمان تعاون روستایی استان با عضویت 16 شرکت تعاونی تشکیل شده است و تاکنون توانسته خدماتی را 70 درصد از جمعیت چهار میلیون و 200 واحدی دامی استان در حوزه دام سبک و سنگین، شیری و پرواری ارائه دهد.

وی با بیان اینکه کمبود و نبود نقدینگی در واحدهای دامداری به یک مشکل مستمر تبدیل شده است، گفت: تا سال گذشته دامدار پول سرمایه در گردش برای پرورش دام نداشت، اما از تیرماه سال جاری تاکنون این مشکل به یک مشکل روزانه تبدیل شده است زیرا شاهد افزایش 50 الی 100 درصدی در قیمت نهاده‌های دامی شامل ذرت دانه‌ای، کنجاله سویا و جو دامی بوده‌ایم.

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی دامداران صنعتی و سنتی استان مرکزی بیان داشت: اتحادیه دامداران تنها تامین کننده مواد اولیه کارخانجات شیر و سوپرمارکت‌های استان است اما، اتحادیه مواد اولیه برای تولید شیر و گوشت را به صورت نقدی تهیه می‌کند، و در مقابل مبلغ دریافتی را با میانگین 45 روزه از کارخانه‌جات شیر دریافت می‌کند.

حسینی ضمن تاکید بر بلاتکلیفی قیمت شیر در استان توضیح داد: از نیمه دوم سال گذشته وارد دستورالعمل اجرایی تامین و توزیع شیر خام، فرآورده‌های لبنی و نهاده‌های دامی شده‌ایم، به این صورت که شیر به قیمت تعزیری و با قیمت مصوب در سراسر کشور به صنایع لبنی تحویل می شود و در مقابل سه قلم نهاده را با قیمت‌های قبل تحویل بگیریم.

وی افزود: مدت پنج ماه است که قیمت شیر کیلویی هزار و 395 تومان کارشناسی شده است، اما اتحادیه دامداران استان این محصول را با سقف هزار و 110 تومان به فروش می‌رساند.

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی دامداران صنعتی و سنتی استان مرکزی ادامه داد: بنابراین در پنج ماه گذشته به طور متوسط اگر 9 هزار تن شیر را به صنایع تبدیلی و کارخانجات شیر تحویل داده باشیم، به این معنی است که 45 هزار تن شیر را کیلویی 200 تومان زیر قیمت فروخته و به طور متوسط 9 میلیارد تومان ضرر کرده‌ایم.

حسینی با بیان اینکه در بخش سنتی مقادیر زیادی از کنجاله سویا، جو و ذرت در شرکت پشتیبانی امور دام اضافه آمده است، گفت: در این راستا نامه‌نگاری‌های متعددی با شرکت پشتیبانی امور دام و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان انجام شده که نهاده‌هایی که در بخش سنتی استفاده نشده تبدیل به کنستانتره دامی شود و در اختیار گاوداری‌های صنعتی و سنتی استان قرار بگیرد، اما متاسفانه تا این زمان هیچ‌گونه نتیجه‌ای حاصل نشده است و قیمت شیر به همان قیمت قبل باقی مانده در صورتی که قیمت نهاده‌ها یک افزایش 50 الی 100 درصدی مخصوصا در زمینه سویا داشته است.

وی مدعی شد: گفته می شود رقم 15 میلیارد تومانی به زیربخش دام اختصاص یافته است اما، اتحادیه دامداران در تصمیم گیری‌های این حوزه و توزیع تسهیلات جایگاهی ندارد.

حسینی ضمن تاکید بر اینکه تشکل‌ها هیچ گونه نقشی در چگونگی توزیع و هدایت تسهیلات ندارند، تصریح کرد: اتحادیه دامداران استان آمادگی دارد تا در تهیه آمار و اطلاعات به مجموعه دولتی کمک کند، اما اعتبار و بودجه‌ای در این راستا در نظر گرفته نشده است.

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی دامداران صنعتی و سنتی استان مرکزی گفت: متخصصان فراوانی در این بخش بیکار در منازل خود نشسته‌اند که می توانند در جمع آوری آمار و اطلاعات به ما کمک کنند.

وی در پایان خواستار تخصیص بودجه به این تشکل شد تا با به روز کردن آمار و اطلاعات استان در زیربخش دام به تصمیم گیری استانی در سطوح بالایی کمک کند.

 

 

 

ایسنا

(سه شنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۲) ۱۰:۴۹

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها