یکشنبه / ۱۰ آذر ۱۳۹۲ / ۰۹:۳۰
سرویس : کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا
کد خبر : ۴۲۸۷۵
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس کشت و صنعت، باغداری ، گیاهان خوراکی و پروتئین سویا

تولید 11 تن زعفران خشک امسال در نیشابور

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: سهم این شهرستان از تولید امسال زعفران با توجه به افزایش 37 درصدی تولید، حدود 11 تن زعفران خشک بوده است.

مهندس «سیدغلامرضا نبوی‌نامقی» افزود: امسال سطح زیرکشت گیاه ارزشمند زعفران در نیشابور به 3400 هکتار افزایش یافت که این میزان شامل 3100 هکتار بارور و 300 هکتار غیر بارور و جوان بود.

وی ادامه داد: این محصول اغلب در مناطق مرکزی، میان‌جلگه و زبرخان کشت می‌شود و با اشتغال مستقیم و غیرمستقیم بیش از 500 هزار نفر در روز، میزان درآمد ناخالص کشاورزان را به مبلغی بالغ بر 434 میلیارد ریال رسانده است.

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور ادامه داد: در سال زراعی جاری، با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی مناسب، به‌طور متوسط از هر هکتار سه‌ونیم کیلوگرم زعفران برداشت شده است.

نبوی گفت: تامین کودهای شیمیایی و ریزمغذی مورد نیاز، ارائه‌ی راهنمایی‌ها و توصیه‌های فنی، در اختیار گذاردن دستگاه‌های هیتر به‌منظور خشک کردن زعفران، احداث مزارع و طرح‌های آرمانی از اقدامات حمایتی جهاد کشاورزی شهرستان از زعفران‌کاران بوده است.

وی خاطرنشان کرد: اجرای طرح‌های الگویی و تحقیق و بررسی پیرامون روش‌های مطلوب کاشت و استفاده‌ی بهینه از نهاده‌ها و امکانات به برداشت محصول بهتر و بیشتر منجر شده به‌طوری که با رعایت رهنمودهای کارشناسان، برخی کشاورزان زعفران‌کار موفق به برداشت 10 تا 12 کیلوگرم زعفران از هر هکتار مزرعه خود شده‌اند.

نبوی یادآور شد: گل‌های زیبا و فیروزه‌فام گیاه ارزشمند زعفران با توجه به ویژگی‌های خاص به آبی کمتر، درآمد بیشتر و کمترین مدیریت را نیاز دارد و پهنه‌ی اراضی نیشابور را نیز در برگرفته و کشاورزان در این شهرستان از این موضوع استقبال زیادی داشتند.

 

 

 

ایسنا

(یکشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۲) ۰۹:۳۰

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها