دوشنبه / ۲۳ مرداد ۱۳۸۵ / ۱۷:۱۴
سرویس : چاشنی، ادویه ها و کنسرو غیرگوشتی
کد خبر : ۳۴۳
گزارشگر : ۱۰۰۵
سرویس چاشنی، ادویه ها و کنسرو غیرگوشتی

پارامترهای موثر در تولید رب به منظور تطابق با استانداردهای بین المللی از لحاظ میزان کپک موجود در محصول بررسی شد

«بهداد بلوری»، دانشجوی مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی در پایان‌نامه کارشناسی ارشد خود، با راهنمایی دکتر «سید علی مرتضوی» به ارزیابی شاخص هاوارد در خط تولید رب گوجه فرنگی پرداخت.

در این پایان‌نامه که به منظور تولید محصول با کیفیت و مطابق با استانداردهای بین الملی و بهبود روند صادرات رب تدوین شده؛ آمده است: «مشکلات عدیده‌ای از نظر شیوه‌های تولید، وضعیت فنی و بهداشتی و کیفیت ماده­ی اولیه در کارخانه‌های تولید رب وجود دارد که یکی از مهم­ترین پارامترهای میکروبیولوژی در رب، عدد هاوارد یا به عبارتی شمارش ریسه کپک‌هاست.»

این تحقیق به ارزیابی عوامل موثر بر عدد هاوارد رب گوجه­فرنگی پرداخته و در آن، تحلیل منطقی از خط تولید رب گوجه­فرنگی در ارتباط با عدد هاوارد به دست آمده است.

اهتمام پژوهشگر در این بررسی بر آن بوده تا با نمونه گیری از تمام خط تولید در ساعات مختلف شیفت کاری در قالب یک طرح آماری کاملاً تصادفی با چهار تکرار آنالیز شده، از روش های آماری مختلفی استفاده کند.

بر اساس نتایج این تحقیق خط سورت و به عبارتی ماده­ی اولیه به عنوان کانون آلودگی یا نقطه­ی کنترل بحرانی (CCP) به دست آمده است که در این رابطه اسیدفرمیک جهت کنترل این نقطه­ی بحرانی شاخص محاسبه در نظر گرفته شده است.

همچنین در این پایان نامه راهکارهای لازم برای مقابله با حالتی که عدد هاوارد در نقطه بحرانی از کنترل خارج می­شود ارایه شده است.

(دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۸۵) ۱۷:۱۴

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها