در این پایاننامه که به منظور تولید محصول با کیفیت و مطابق با استانداردهای بین الملی و بهبود روند صادرات رب تدوین شده؛ آمده است: «مشکلات عدیدهای از نظر شیوههای تولید، وضعیت فنی و بهداشتی و کیفیت مادهی اولیه در کارخانههای تولید رب وجود دارد که یکی از مهمترین پارامترهای میکروبیولوژی در رب، عدد هاوارد یا به عبارتی شمارش ریسه کپکهاست.»
این تحقیق به ارزیابی عوامل موثر بر عدد هاوارد رب گوجهفرنگی پرداخته و در آن، تحلیل منطقی از خط تولید رب گوجهفرنگی در ارتباط با عدد هاوارد به دست آمده است.
اهتمام پژوهشگر در این بررسی بر آن بوده تا با نمونه گیری از تمام خط تولید در ساعات مختلف شیفت کاری در قالب یک طرح آماری کاملاً تصادفی با چهار تکرار آنالیز شده، از روش های آماری مختلفی استفاده کند.
بر اساس نتایج این تحقیق خط سورت و به عبارتی مادهی اولیه به عنوان کانون آلودگی یا نقطهی کنترل بحرانی (CCP) به دست آمده است که در این رابطه اسیدفرمیک جهت کنترل این نقطهی بحرانی شاخص محاسبه در نظر گرفته شده است.
همچنین در این پایان نامه راهکارهای لازم برای مقابله با حالتی که عدد هاوارد در نقطه بحرانی از کنترل خارج میشود ارایه شده است.