کارشناس بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: مصرف کمتر روغن های جامد و نمک باعث کاهش فشار خون و کلسترول می شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
نسرین علیزاده افزود: مصرف یک یا 2 وعده در روز میوه و سبزی های تازه خطر بیماری های قلبی را تا 30 درصد کاهش داده و هم چنین خطر ابتلا به سرطان ها نیز کمتر می شود.
وی استفاده از گروه گوشت، تخم مرغ، حبو بات و مغز ها را برای سالمندان لازم و ضروری دانست و توصیه کرد: بهتر است در طول روز حد اقل 2 یا 3 قطعه گوشت خورشی متوسط پخته (60گرمی )، یک عدد تخم مرغ و نصف لیوان حبوبات پخته شده مصرف کنند.
علیزاده تصریح کرد: گروه نان و غلات سومین گروه مواد غذایی شامل انواع نان، برنج ، ماکارونی ، رشته، گندم، جو و ذرت است که میزان مورد نیاز از این گروه به میزان فعالیت روزانه و وزن فرد سالمند بستگی دارد.
وی ادامه داد: مهم ترین ماده مغذی در این گروه مواد نشاسته ای ، پروتئینی ، ویتامین های گروه B ،ویتامین E، فسفر و منیزیم است.
این کارشناس تغذیه میوه ها و سبزی ها را جزو گروه چهارم معرفی کرد و ابراز داشت: میوه ها و سبزی ها به دلیل داشتن ویتامین و مواد معدنی بسیار، در افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت ها، ترمیم زخم ها، سلامت چشم، پوست و کمک به سوخت و ساز بدن تاثیر به سزایی دارد.
وی بیان کرد: با توجه به تغییرات و عوامل متعدد دوره سالمندی احتمال کمبود مایعات بدن افزایش می یابد، بنابراین به منظور پیشگیری از کمبود آب، دریافت روزانه 6 تا 8 لیوان مایعات (ترجیحاً آب ساده) برای سالمندان ضروری است البته چای کم رنگ، شیر و آبمیوه طبیعی نیز می تواند کمبود آب بدن آن ها را جبران کند.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
باشگاه خبر نگاران