دوشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۱۳:۰۶
سرویس : صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی
کد خبر : ۳۱۴۹۱
گزارشگر : ۱۰۰۸
سرویس صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی

بررسی قیمت گوشت و مرغ در دهه گذشته

اطلاعات موجود نشان می‌دهد که طی 30 سال گذشته مصرف سرانه گوشت مرغ در ایران به طور متوسط در هر سال پنج درصد و مصرف سرانه تخم مرغ در همین مدت به طور متوسط 2.7 درصد افزایش داشته است.

در سال گذشته یک میلیون و 700 هزار تن گوشت مرغ تولید شده که مصرف سرانه این کالا را به 23 کیلوگرم افزایش داده است.

همچنین در سال گذشته حدود 700 هزار تن تخم مرغ در کشور تولید شد و مصرف سرانه این محصول به 10 کیلوگرم رسیده است.

این درحالی است که مصرف سرانه گوشت مرغ در سال 1358 به ازای هر نفر 5 کیلوگرم و مصرف سرانه تخم مرغ 4 کیلوگرم بوده است.

ایران، نهمین تولید کننده گوشت مرغ جهان

پیش‌بینی می‌شود امسال ایران در رتبه نهم تولیدکننده برتر گوشت مرغ در جهان قرار گیرد. بر این اساس آمریکا با 16 میلیون و 400 هزار تن تولید گوشت مرغ در ردیف اول تولیدکنندگان این کالا درجهان قرار می‌گیرد و پس از آن چین، برزیل، اتحادیه اروپا، هندوستان، مکزیک، روسیه، آرژانتین، ایران وترکیه قرار دارند.

در سال 2011 بیش از 83 میلیون تن مرغ در جهان تولید و بیش از 10 میلیون تن تجارت شده است، در حالی که سهم ایران از صادرات جهانی مرغ و تخم مرغ صفر است.

افزایش نامتناسب خوراک مرغ در ایران و جهان

بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت ذرت به عنوان خوراک اصلی مرغ در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن 53 درصد افزایش یافته و از میانگین هر کیلوگرم 3153 ریال در سال 1389 به 4829 در سال 1390 رسیده است.

این رقم در سطح جهانی نیز از 216 دلار در هر تن در سال 1389 به 292 دلار در هر تن در سال 1390 رسیده که افزایش 35 درصدی را نشان می‌دهد. درواقع میانگین قیمت ذرت در ایران نسبت به میانگین جهانی 18 درصد بیشتر افزایش پیدا کرده است. میانگین قیمت جهانی کنجاله سویا نیز در سال 1389 معادل 4643 ریال بوده که این رقم در سال گذشته به 5341 ریال افزایش پیدا کرده و نشان از 15 درصد افزایش قیمت داخلی این محصول دارد.

در حالی که افزایش قیمت جهانی این محصول در همان سال فقط چهار درصد بوده است، قیمت تخم مرغ در کشور ما در فاصله سال‌های 1389 و 1390 معادل 95 درصد افزایش یافته است.

تغییرات قیمت گوشت قرمز و گوشت مرغ

همچنین تغییر قیمت مرغ زنده در این سال هشت درصد برآورد شده است. با این وجود قیمت جوجه یک روزه با 28 درصد کاهش قیمت روبرو بوده است. تغییر قیمت گوسفند زنده در سال 1389 و 1390 نیز 10 درصد افزایش بوده است.

این عدد درباره گوساله زنده 13 درصد افزایش ثبت شده است. با وجود افزایش 21.5 درصدی تورم در سال گذشته قیمت تخم مرغ در این سال 95 درصد و قیمت مرغ زنده هشت درصد افزایش یافته است.

با مبنا قرار دادن نرخ تورم می‌توان به طور متوسط محاسبه کرد که قیمت گوشت مرغ از 2061 تومان در سال 1389 باید به 2500 تومان افزایش می‌یافته است، درحالی که متوسط واقعی قیمت گوشت مرغ در سال گذشته 2220 تومان بوده است و نشان می‌دهد مرغ زنده در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن 11 درصد ارزان‌تر فروخته شده است.

بررسی قیمت مرغ و گوشت در دهه گذشته

در دهه 80 تا 90 رشد متوسط سالانه قیمت مرغ آماده طبخ 11.36 درصد برآورد شده و درحالی که قیمت یک کیلو مرغ به صورت عمده فروشی در سال 1380 حدود 1100 تومان بوده، این عدد در سال 1390 به 3200 تومان رسیده است.

همچنین رشد متوسط سالانه قیمت گوشت گوسفند طی 10 سال گذشته 20.41 درصد برآورد می‌شود؛ به طوری که در سال 1380 قیمت یک کیلو گوشت گوسفند 2270 تومان بوده، اما در سال 1390 این عدد به 14 هزار و 500 تومان رسید.

در بخش دیگر قیمت گوشت گوساله طی این 10 سال رشد 17.56 درصدی را نشان می‌دهد؛ به طوری که قیمت آن از 2250 تومان در سال 1380 به 11 هزار و 300 تومان در سال 1390 افزایش پیدا کرده است.

.

.

.

.

.

.

.ایسنا

(دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۱) ۱۳:۰۶
محسن
۱۴۰۲/۱۲/۲۷
0
0
0

امروز ۱۴۰۲/۱۲/۲۷ قیمت مرغ ۹۲هزار تومانه گوشت حدود گوسفند بین ۷۰۰تا ۶۰۰ قیمت داره خدایا خودت رحم کن


پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها