سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: جشنوارههای غذای سالم با هدف شناساندن غذاهای سنتی با کیفیت تغذیهای، اندازهگیری قد وزن و انجام مشاوره تغذیه از دیگر برنامههایی است که در هفته بسیج آموزش همگانی تغذیه صحیح در معاونتهای بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی کشور اجرا میشود.
دکتر زهرا عبداللهی افزود: در این راستا همچنین سامانه ملی پایش امنیت غذا و تغذیه در ایران راهاندازی شده و اولین نقشه آسیبپذیری امنیت غذا و تغذیه ترسیم شده است.
وی ادامه داد: این نقشه با کمک جمعی از اساتید تغذیه، آمار، اپیدمیولوژی، اقتصاد، بهداشت و کارشناسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهاد کشاورزی، وزارت رفاه، مرکز آمار ایران و کمیته امداد امام خمینی(ره) و براساس شاخصهای تامین غذا، شاخصهای جمعیتی و بهداشتی و هم چنین شاخصهای تغذیهای تدوین شده است.
این متخصص تغذیه بیان کرد: نتایج مطالعات هزینه خانوار در این گزارش حاکی از آن است که روند امنیت غذایی در یک روند ده ساله بهبود یافته است به طوری که سهم هزینه خوراک از کل هزینههای خانوار در مناطق شهری و روستایی روند کاهشی داشته است.
دکتر عبداللهی تصریح کرد: روند شیوع سوء تغذیه کودکان زیر 5 سال کشور نیز در یک دوره 13 ساله در حدود 50 درصد کاهش یافته است و برنامههای مراقبت تغذیهای کودکان زیر 5 سال در شبکههای بهداشتی درمانی کشور نقش قابل ملاحظهای در بهبود وضعیت تغذیه کودکان کشور داشته است.
وی در ادامه درباره برنامه های این دفتر در دومین هفته بسیج همگانی تغذیه گفت: حدود نیم میلیون بروشور، پمفلت و فولدر آموزشی در زمینه مصرف نمک ، نموگرام نحوه محاسبه نمایه توده بدن برای تعیین اضافه وزن و چاقی و توصیههای کاربردی تغذیهای برای داشتن وزن مطلوب، تغذیه و بیماریهای قلبی عروقی، نقش نوشیدنیها در سلامت، تغذیه در پیشگیری از سرطان، فیبر غذایی و نقش آن در سلامت، اضافه وزن و چاقی و مشکلات آن در بارداری تهیه و در سطح دانشگاههای علوم پزشکی کشور توزیع شده است.
به گفته سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، این مطالب آموزشی از طریق شبکههای بهداشتی درمانی کشور دردسترس عموم مردم قرار گرفته است.
.
.
..
.
.
.
.
.
.موج