رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشور گفت: «با این مجموعه آنزیمها میتوان خط تولید مواد شیرینکننده، نظیر گلوکز از نشاسته را به صورت آنزیمی در ایران راهاندازی کرد.»
او افزود: «علاوه بر آن تبدیل گلوکز به فروکتوز که یک قند مناسب برای افراد دیابتیست، به راحتی میسرست.»
میردامادی گفت: «از سوی دیگر با استفاده از این دانش فنی میتوان برخی از آلایندههای صنایع، نظیر آب پنیر، را به مواد قندی شیرینکننده که در دنیا به عنوان یک ماده با ارزش غذایی محسوب میشود، تبدیل کرد.»
او گفت: «از هر کیلوگرم پنیر، نزدیک به ده کیلوگرم آب پنیر حاصل میشود که هم اکنون در ایران کاربرد چندانی ندارد و حجم زیادی از آن به صورت پساب وارد محیط زیست میشود و آلودگی محیط زیست را به دنبال دارد.»
میردامادی گفت: «از مجموعه آنزیمهای دیگری که دانش فنی تولید آن آماده تحویل به صاحبان صنایع است، آنزیم پکتیناز است که در صنایع آب میوه ایران برای افزایش راندمان و شفافیت آب میوه میتواند مورد استفاده قرار گیرد.»
رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در پایان این گفتوگو خاطرنشان کرد: «خط تولید فرآوردههای بیوتکنولوژی از مرحله آزمایشگاهی آغاز میشود و تا رسیدن به دستگاههای تخمیرکننده (فرمانتورهای) نیمهصنعتی سه هزار لیتری ادامه مییابد.»