چهارشنبه / ۱۳ دی ۱۳۸۵ / ۰۲:۰۳
سرویس : آزمایشگاه، گواهینامه ها و اسانس
کد خبر : ۲۷۱۹
گزارشگر : ۱۰۰۵
سرویس آزمایشگاه، گواهینامه ها و اسانس

دانش فنی تولید 12 آنزیم مهم غذایی آماده تحویل به صنایع غذایی کشورست

رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران روز دوشنبه اعلام کرد که تولید 12 آنزیم مهم صنایع غذایی تا مرحله تدوین دانش فنی در این پژوهشکده به اجرا در آمده و این دانش فنی آماده تحویل به صنایع غذایی کشورست. «سعید میردامادی»، در ادامه گفت: «تولید آنزیم های مهم صنایع غذایی نظیر گلوکزاریزومراز، لاکتاز، آلفاگالاکتوزیداز، آمیلاز، پروتئاز، دکستراناز و مجموعه آنزیم های صنایع شیرین کننده تا مرحله دانش فنی انجام شده و آماده تحویل به صاحبان صنایع غذایی کشورست.»

رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشور گفت: «با این مجموعه آنزیم‌ها می‌توان خط تولید مواد شیرین‌کننده، نظیر گلوکز از نشاسته را به صورت آنزیمی در ایران راه‌اندازی کرد.»

او افزود: «علاوه بر آن تبدیل گلوکز به فروکتوز که یک قند مناسب برای افراد دیابتی­ست، به راحتی میسرست.»

میردامادی گفت: «از سوی دیگر با استفاده از این دانش فنی می‌توان برخی از آلاینده‌های صنایع، نظیر آب پنیر، را به مواد قندی شیرین‌کننده که در دنیا به عنوان یک ماده با ارزش غذایی محسوب می‌شود، تبدیل کرد.»

او گفت: «از هر کیلوگرم پنیر، نزدیک به ده کیلوگرم آب پنیر حاصل می‌شود که هم اکنون در ایران کاربرد چندانی ندارد و حجم زیادی از آن به صورت پساب وارد محیط زیست می‌شود و آلودگی محیط زیست را به دنبال دارد.»

میردامادی گفت: «از مجموعه آنزیم‌های دیگری که دانش فنی تولید آن آماده تحویل به صاحبان صنایع است، آنزیم پکتیناز است که در صنایع آب میوه ایران برای افزایش راندمان و شفافیت آب میوه می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.»

رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در پایان این گفت‌وگو خاطرنشان کرد: «خط تولید فرآورده‌های بیوتکنولوژی از مرحله آزمایشگاهی آغاز می‌شود و تا رسیدن به دستگاه­های تخمیرکننده (فرمانتورهای) نیمه­صنعتی سه هزار لیتری ادامه می‌یابد.»

(چهارشنبه ۱۳ دی ۱۳۸۵) ۰۲:۰۳

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها