در این روش ابتدا محصول، منجمد شده به صورتی که آب درون آن به صورت کریستال های یخ در آمده و جامد شود. سپس این کریستال ها به صورت گاز درآمده و بدون تبدیل به مایع شدن و به صورت گاز درآمده و توسط سیستم خلاء از محیط خارج می گردد.
تفاوت این روش با روش های معمول خشک کردن میوه و سبزیجات و کریستاله شدن آب موجود در محصول و عمل تصعید است.
در این روش به دلیل این که تنها آب خالص از محصول جدا شده؛ لذا شکل اولیه محصول تفاوت نداشته و رنگ، بو، طعم و کلیه ویتامین ها و املاح آن بدون تغییر باقی خواهد ماند.
با استفاده از این روش امکان رساندن رطوبت نهایی محصول تا زیر 2 درصد ممکن خواهد شد و امکان نگهداری محصول خشک شده در شرایط عادی تا دو سال و به صورت بسته بندی مناسب تا 5 سال خواهد بود.