«محمود شهیریپارسا»، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام، در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا، میزان تولید ضایعات نان در سال 85 را یک میلیون و 700 هزار تن در سطح کشور پیشبینی کرد و گفت: «متاسفانه سالانه حجم قابل توجهی نان خشک در منازل روستایی و شهری به دلیل کیفیت پایین نان تولید میشود که در نهایت پس از جمعآوری، این ضایعات در دامداریهای بزرگ و کوچک به عنوان یک ماده غذایی با ارزش مصرف میشود.»
او با تاکید بر این که باید از ضایعات نان در کشور جلوگیری شود، افزود: «به دلیل تاثیر نامطلوبی که نان خشکهای کپک زده و دارای ضایعات دیگر در سلامت دام و در نتیجه انسان دارد؛ خانوادهها باید نان را در شرایط مطلوبی خشک کرده، بدون اشیای خارجی در اختیار ماموران جمعآوری نان خشک قرار بدهند.»
او تاکید کرد: «به دلیل عوارض حاصل از مصرف نان خشکهای کپک زده، همکاران ما در دامپزشکی در تلاش هستند که از طریق اطلاعرسانی به دامداریها، مانع از مصرف این نانها و علوفههای نامرغوب در دامداریها شوند.»
شهیریپارسا بیشترین آمار تولید نان خشکهای کپک زده را متعلق به شهرها دانست و افزود: «اخیراً اتحادیهی کارخانههای خوراک دام با هماهنگی شهرداری تهران به دنبال یک رایزنی در سطح شهر هستند تا تفکیک نان خشک نیز در فرآیند بازیافت سازمان بازیافت شهرداری قرار بگیرد که در این خصوص تفاهماتی نیز صورت گرفته است.»
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام ضمن اظهار تاسف از تولید این حجم عظیم ضایعات نان خشک در کشور تصریح کرد: «با جلوگیری از این ضایعات میتوان به جای تولید گندم با توناژ بالا که قسمتی از آن نیز به صورت آرد از بین میرود، در تسریع خودکفایی محصولات دیگری مثل جو و ذرت موثر بود و با تولید علوفهی مرغوب دامداران کشور از رفاه بیشتری برخوردار باشند و در نهایت قیمت گوشت و شیر در سطح کشور کاهش یابد.»