چهارشنبه / ۸ آذر ۱۳۸۵ / ۰۴:۰۰
سرویس : صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی
کد خبر : ۱۹۳۹
گزارشگر : ۱۰۰۵
سرویس صنایع دام، طیور، آبزیان و مکملهای غذایی

طرح تجمیع گاوداری ها، در استان هرمزگان اجرا می شود

طرح تجمیع گاوداری ها با احداث چهار مجتمع گاوداری با هدف بهبود و افزایش تولید گوشت و شیر هرمزگان اجرا می شود.

به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان  با اعلام این مطلب گفت: این استان دارای یک میلیون و 250 هزار واحد دامی روستایی و 800 هزار واحد دامی عشایری است.

الهیار آقاپور تولید گوشت قرمز در استان را سالانه هفت هزار تن و تولید شیر را 61 هزار تن اعلام کرد و افزود: طرح تجمیع گاوداری‌ها با احداث چهار مجتمع گاوداری در شهرستان‌های بندرعباس، بستک، بندرلنگه و حاجی‌آباد با امکانات واحدهای دامپروی، برق، آب، راه، قرنطینه دامپزشکی و سایر تاسیسات زیربنایی در حال اجراست.

به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان  با اعلام این مطلب گفت: این استان دارای یک میلیون و 250 هزار واحد دامی روستایی و 800 هزار واحد دامی عشایری است.

الهیار آقاپور تولید گوشت قرمز در استان را سالانه هفت هزار تن و تولید شیر را 61 هزار تن اعلام کرد و افزود: طرح تجمیع گاوداری‌ها با احداث چهار مجتمع گاوداری در شهرستان‌های بندرعباس، بستک، بندرلنگه و حاجی‌آباد با امکانات واحدهای دامپروی، برق، آب، راه، قرنطینه دامپزشکی و سایر تاسیسات زیربنایی در حال اجراست.

وی افزود: این مجتمع‌های گاوداری پس ازتکمیل و بهره‌برداری در بهبود و افزایش تولید گوشت و شیر در استان نقش بسزایی خواهند داشت و در این راستا 720 اشتغال مستقیم و برای دو هزار نفر نیز اشتغال غیرمستقیم ایجاد می‌شود.

آقاپور همچنین اظهار داشت: در حال حاضر 15 مرکز جمع‌آوری شیر در استان فعالیت دارند که شیر جمع‌آوری‌شده را جهت فرآوری و بسته‌بندی به چهار کارخانه شیر موجود در استان  منتقل می‌کنند.

معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با اشاره به طرح ساماندهی دامداری‌های کوچک روستایی خاطرنشان کرد: این طرح با هدف بهبود تولید و افزایش گوشت و شیر اجرا می‌شود و با مدیریت‌های انجام‌شده و عملیات اصلاح‌نژادی نتایج موثری در بر داشته به‌طوری‌که اضافه وزن گوساله‌ای که در این واحدها پرورش داده می‌شد از 300 گرم به 700 گرم در روز رسیده است.

وی همچنین از فعالیت ایستگاه ترویجی و توسعه پرورش مرغ بومی در شهرستان حاجی‌آباد خبر داد و گفت: در این ایستگاه هر سال حدود 20 تا 25 هزار جوجه دومنظوره تخمی وگوشتی پرورش داده می‌شود که با هدف ایجاد اشتغال و مساعدت به وضعیت معیشتی خانوارهای روستایی به‌خصوص زنان سرپرست خانوار و نیز ترویج پرورش مرغ بومی است.

آقاپور تاکید کرد: باتوجه به ضرورت تامین پروتیین مورد نیاز باید با برنامه‌ریزی صحیح و اجرای طرح‌های دامپروری، توان تولید استان در زمینه فرآورده‌های دامی را تا حد خودکفایی و برطرف نمودن نیازهای استان افزایش دهیم.

معاون امور دام جهاد کشاورزی هرمزگان همچنین یادآور شد: استان طی سال‌های اخیر در جهت تامین نیازهای پروتیینی و افزایش تولیدات و فرآورده‌های دامی از روند روبه‌رشدی برخوردار بوده است به‌طوری‌که میزان تولید گوشت مرغ از هشت هزار و 704 تن در سال 82 به 10 هزار و 565 تن در سال 84 رسید که برابر 4/21 درصد رشد داشته است.

وی در پایان وجود مشکلات مربوط به تامین نهاده‌ها، نوسان قیمت برخی از اقلام دان مرغ در طول سال، کمبود نقدینگی مرغدار جهت تامین به‌موقع و کافی مواد اولیه مورد نیاز، مشکلات تامین جوجه یک‌روزه گوشتی و مشکلات مربوط به بازاریابی و تنظیم بازار را از برخی از مهم‌ترین مسایل موجود در صنعت پرورش طیور گوشتی استان برشمرد.

(چهارشنبه ۸ آذر ۱۳۸۵) ۰۴:۰۰

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها