به گزارش شبکه خبری صنایع غذایی ایران و به نقل از روابط عمومی شرکت صنایع شیر ایران «پگاه»، برای اولین بار در کشور و خاورمیانه پودرهای پروتئینی تغلیظ شده شیر(milk protein concentrate ) توسط شرکت صنایع شیر ایران « پگاه » تولید شد . روابط عمومی شرکت صنایع شیر ایران اعلام کرد که سالیانه بالغ بر 10 میلیون دلار پودر های پروتئینی با درصد پروتئین متفاوت از 45 تا 80 درصد از کشورهای اروپایی و نیوزیلند و سایر کشورها وارد می شود که علاوه بر صنایع لبنی در سایر صنایع غذایی از جمله فرآورده های گوشتی ، شکلات سازی ، بیسکویت ، نانهای صنعتی و دسرها کاربرد دارد .
پروتئین های شیری تولید شده در پگاه که با استفاده از روشهای نوین تکنولوژی صنعت لنبیات ازجمله اولترافیلتراسیون تولید شده است ، کیفیتی به مراتب بالاتر از پودر های تغلیظ شده پروتئینی وارداتی داشته و می تواند علاوه بر تامین نیازهای صنایع غذایی کشور ، حجم مناسبی نیز از صادرات را به خود اختصاص دهد . با تحقق این امر علاوه بر جذب قابل توجهی ارز ، جذب شیرخام از دامداران نیز افزایش خواهد داشت .
در حال حاضر واحدهای تولیدی شر کت های تابعه صنایع شیر ایران امکان تولید بیش از 5000 تن محصول در یکسال را دارند .
از ویژگیهای پودر های پروتئینی یاد شده بالا بودن میزان کازئین و پروتئینهای آب پنیر ( whey protein ) می باشد و مقدار لاکتوز آن به میزان قابل توجهی نیز کاهش یافته است .
لازم به توضیح است تولید محصولات جدید لبنی با ویژگیهای پروتئین بالا ، کم کالری ، بهبود بافت و افزایش ماندگاری محصولات لبنی نیز از دیگر مزایای کاربرد این پروتئین ها می باشد .
کاربرد آسان ، حلالیت بالا و بهبود بافت و طعم و افزایش راندمان نیز از قابلیت های مهم پودرهای پروتئینی تغلیظ شده شیر می باشد .