سلامت و زیبایی پوست، مو و ناخن وسیع ترین عضو زنده بدن و یکی از پرکارترین اعضای بدن میباشد که از سه لایه اپیدرم، درم و هیپودرم تشکیل شده است. اپیدرم مسئول زیبایی و شادابی ظاهری پوست است و اولین سد دفاعی در مقابل حمله مواد اکسید کننده در بدن به شمار میرود. این بخش از پوست حاوی مقدار زیادی آب است. با افزایش سن، ظرفیت نگهداری آب در پوست کاهش مییابد در نتیجه پوست به سمت خشک و چروک شدن تمایل پیدا میکند. درم به کمک شبکه محکمی از کلاژن و رشتههای پروتئینی الاستین، سبب استحکام بافت پوست میشود و پوست را در مقابل آسیبهای مکانیکی محافظت میکند. هیپودرم آخرین لایه پوست است که آن را به بافتهای ماهیچهای متصل میکند و خاصیت ارتجاعی زیادی دارد.مو یکی از ضمائم پوست است که از دو قسمت تشکیل میشود. قسمت خارج پوست، از سلولهای مرده به وجود آمده است و قسمت داخل آن، ریشه و پیاز مو نام دارد که دارای سلولهای زنده و فعال است. مو از یک پروتئین ساختمانی به نام کراتین ساخته میشود که این پروتئین در ناخن و سطح خارجی پوست هم وجود دارد.آسیب پوستی: برخی تغییرات پوستی شامل نازک شدن، چروکیدگی و کاهش خاصیت ارتجاعی پوست هستند که از جمله عوامل مؤثر در ایجاد این تـغییرات ناخوشایند افـزایش سن، کاهـش سطح استروژن در اثر یائـسگی، عادات غـذایی نامـناسب، اسـترس و مصـرف دخـانیات میباشند.آسیب مو: ریزش مو، خشکی و چربی و شکننده بودن آن، از جمله شایعترین مشکلات مو در مردان و زنان است. ناراحتیهای عصبی، نگرانی، دلواپسی، اندوه، کم خوابی، بدخوابی و برخی بیماریها (کمبود آهن) سلامت مو را به خطر میاندازد. آسیب ناخن: ناهموار شدن، برآمدگی و ورقه ورقه شدن سطح ناخنها، از جمله مشکلات شایع ناخن هستند که ظاهری ناخوشایند به آن میدهند و سبب کاهش شفافیت ظاهری میشوند.سویا و سلامت پوست، مو و ناخنبر اساس تحقیقات اخیر، پروتئین سویا در کاهش بسیاری از تغییرات ظاهری پوست نقش دارد. این تغییرات در اثر افزایش سن، تابش آفتاب و آکنه به وجود میآیند. متخصصان پوست، جهت درمان ضایعات پوستی از روشهایی استفاده میکنند که معمولا گران هستند و سبب آزردگی و سوزش پوست میشوند. بنابراین کشف اخیر میتواند یکی از راهکارهای آسان جهت درمان برخی ضایعات باشد. همچنین مشخص شده است که مصرف شیر سویا و سایر فرآورده های آن میتوانند باعث کاهش ریزش مو و تغییر الگوی طاسی شوند. زیرا ترکیبی در سویا وجود دارد که از تبدیل هورمون تستوسترون به دیهیدروتستوسترون (DHT) به عنوان عامل اصلی ریزش مو جلوگیری میکند. مصرف سویا و فراوردههای آن همچنین میتواند سبب بهبود شکل ظاهری ناخن های ورقه ورقه شده بعد از 6 ماه شود.راهکارهای تغذیهای 1- مصرف 8-6 لیوان مایع در روز (شامل آبمیوههای طبیعی ، شیر سویا) خشکی پوست و تیرگی دور چشم را کاهش میدهد.2-مقدار کافی و مناسب مواد غذایی حاوی پروتئین مانند سویا و فرآوردههای آن، مرغ بدون پوست، بوقلمون، ماهی، غلات و حبوبات را در برنامه غذایی خود وارد کنید.3-مصرف میوهها و سبزیهای تازه به عنوان مواد غذایی حاوی ویتامین ای و ث را افزایش دهید.4-غلات کامل و سبوسدار را در برنامه غذایی خود بگنجانید. 5-مغزها و دانهها (مغز فندق، کنجد، تخم آفتابگردان و کدو) به دلیل داشتن اسیدهای چرب ضروری برای سلامت پوست و مو مفید هستند. این گروه از مواد غذایی را در حد اعتدال مصرف کنید 6-مصرف غذاهای گوشتی فرآوری شده مانند غذاهای آماده، سوسیس، کالباس را کاهش دهید.7-از مصرف کربوهیدراتهای تصفیه شده مانند شیرینیها و سایر منابع حاوی شکر تا حد امکان خودداری کنید.8-چربیهای اشباع شده مانند گوشت قرمز و فرآوردههای لبنی پر چرب را کمتر مصرف کنید.9-از مصرف بیش از حد نوشیدنیهای کافئیندار یا چای و نوشیدنیهای شیرین غیر الکلی مانند نوشابه ها خودداری کنید.راهکارهای مربوط به شیوه زندگی 1-با کنترل برخی عوامل محیطی، میزان استرس روزانه را کاهش دهید. 2-برای استراحت و خواب، زمان کافی اختصاص دهید.3-با انجام فعالیتهایی مانند یوگا، مدیتیشن و استفاده از تکنیکهای تنفسی به آرامش خود کمک کنید.4- فعالیتهای ورزشی به حفظ جریان خون کافی در پوست کمک میکنند، یک برنامه ورزشی منظم برای خود تنظیم کنید.5-ماساژ سر به سرعت بخشیدن گردش خون در آن کمک میکند و برای سلامت مو مفید است.6-از کرمها و شامپوهای مناسب برای پوست و موی خود استفاده کنید. مواد غذایی مفید برای پوست، مو و ناخنبرنامه غذایی که به اندازه کافی ویتامینهای گروه ب و نیز, ث و آ همین طور کلسیم، آهن، مس، سلنیم، روی و ید داشته باشد میتواند در سلامت پوست ،مو و ناخن موثر باشد. 1-مواد غذایی حاوی ویتامین آ و بتا کاروتن: جگر، پنیر، تخم مرغ، هویج و سبزیهای برگ سبز تیره2-مواد غذایی حاوی ویتامینهای گروه ب: تخم مرغ، مرغ، تخم کدو، جوانه گندم، سبزیها3-مواد غذایی حاوی ویتامین ای: سبزیهای برگ سبز تیره، روغن جوانه گندم، ماهی، تخم مرغ، مغزها و دانهها4-مواد غذایی حاوی کلسیم: فرآوردههای لبنی، مغزها و دانهها، سبزیهای برگ سبز تیره5-مواد غذایی حاوی سلنیم: مرغ، ماهیچه، غلات سبوسدار، لبنیات، میوهها، پیاز، سیر، دانهها و مغزها6-مواد غذایی حاوی روی: جگر، تخم مرغ، قارچ، تخم کدو7-مواد غذایی حاوی آهن و مس: جگر، انواع گوشتها، خشکبار و حبوبات8-مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدانها: سبزیها و میوههای زرد، قرمز و نارنجی رنگ مانند انگور قرمز، انواع توت و سویا و فرآوردههای آن 9-مواد غذایی حاوی اسیدهای آمینه سولفوردار: حبوبات، تخم مرغ، سیر، عدس، پیاز و ماست10-مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب ضروری: مغزها و دانهها11-مواد غذایی حاوی آهن و مس : جگر ، انواع گوشت، خشکبار، حبوبات
گروه تحقیق و توسعه تغذیه شرکت سویاسان