مهندس محمد حسینآبادی در گفتوگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با اشاره به برداشت زعفران در سبزوار، سطح زیرکشت این محصول را یک هزار و 400 هکتار عنوان کرد و افزود: پیشبینی میشود از هر هکتار 5 تا 7 کیلوگرم زعفران خشک برداشت شود.
وی با بیان اینکه تولید این محصول در سال جاری نسبت به سال گذشته مناسبتر شده است، اظهار کرد: متاسفانه خشکسالیها اثر مستقیم به تولید این محصول دارد به گونهای که با وجود اینکه بیشتر زعفرانکاران در بخش ششتمد این شهرستان فعالیت دارند اما آبرسانی با تانکر صورت میگیرد که مسایل و مشکلاتی را به وجود میآورد.
وی درباره جایگاه این شهرستان از لحاظ تولید زعفران در استان، به سابقه کم این محصول در شهرستان اشاره و خاطرنشان کرد: اگر این روند تولید ادامه یابد جایگاه خوبی را پیدا میکنیم هر چند که هم اکنون از لحاظ کیفیت، زعفران سبزوار در استان دارای جایگاه خوبی است.
وی با تاکید براینکه زعفرانکاران سطح زیرکشت را بالا نبرند بلکه برداشت در سطح را بالا برند، تصریح کرد: امیدواریم که زعفرانکاران با همکاری و توجه به نظر کارشناسان کیفیت و کمیت را بدون افزایش سطح زیرکشت بالا ببرند چراکه افزایش سطح زیرکشت تاثیری منفی دارد.
حسینآبادی درباره تمهیدات لازم در رابطه با پاک کردن، خشک کردن و بستهبندی این محصول عنوان کرد: با توجه به نقش موثر چگونگی پاک و خشک کردن در کیفیت ظاهری زعفران، جهاد کشاورزی شهرستان دستگاههایی برای خشک کردن در اختیار بهرهبرداران زعفران قرار داده است.
وی از تولید دستگاههایی برای پاک کردن این محصول خبر داد و افزود: در این راستا نیز کارشناسانی را آماده کردهایم تا در صورت تولید انبوه، این دستگاهها این دستگاهها را تهیه کنیم.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار بیان کرد: خوشبختانه قیمت دستگاههای زعفران پاککنی بالا نیست و زعفرانکاران میتوانند آن را خریداری کنند.
وی با بیان اینکه 98 درصد زعفران دنیا در ایران تولید میشود، به پیگیری مدیریت جهت فرآوری این محصول در شهرستان اشاره و خاطرنشان کرد: زعفران خراسان به کشورهای اروپایی و منطقه صادر میشود که اگر فرآوری آن در شهرستان و استان انجام شود، دیگر کیفیت زعفران ایران به نام کشورهایی همچون اسپانیا تمام نمیشود و ایران جایگاه خود را در دنیا پیدا میکند.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار در پایان یادآور شد: سطح زیرکشت این محصول با توجه به جدا شدن جوین و جغتای کاهشی نداشته است.