شنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۶
سرویس : اقتصاد
کد خبر : ۱۲۱۰۸۰
گزارشگر : ۳۵۱۶
دنیای‌اقتصاد
سرویس اقتصاد

صادرات حوزه غذایی کشور بسیار محدود است

جلسه ماهانه با حضور اعضای کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و فعالان اقتصادی در محل اتاق بازرگانی ایران در تاریخ ۲۵فروردین ماه سال جاری برگزار شد.

اولین جلسه کمیسیون مشترک صنایع غذایی اتاق ایران در سال جدید و با دستور جلسه ارائه گزارش جامع صادرات ۱۲ماهه۱۴۰۲ صنایع غذایی با رویکرد بازار هدف، طرح موضوع ابلاغیه نحوه انجام و تایید ثبت سفارش‌های ارزی واحدهای تولیدی، بازرگانی و سهمیه ارزی سال۱۴۰۳ و معرفی برنامه اقدام مشترک اتاق و وزارت آموزش و پرورش در آموزش‌های مهارتی مورد بررسی قرار گرفت. در آغاز این نشست ابوالحسن خلیلی، رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران گفت: بیش از یک دهه است که شعار سال متمرکز بر تولید است؛ ولی فعالیت اقتصادی عدم همکاری دولت‌ها با شعارها و عدم سنخیت قوانین و مقررات با شعارهای تبیین‌شده را شاهد هستیم. خلیلی افزود: شعارها فلسفه خوداتکایی بیشتر بر اقتصاد کشور و ایجاد فاصله با اقتصاد نفتی را تداعی می‌کند.

 

اتاق بازرگانی باید نظرات اقتصادی خود را به سران قوا ابلاغ کند
علی موحد، رئیس هیات‌مدیره یک شرکت فعال در صنعت غذا با مخاطب قرار دادن سران سه قوه خواستار شد: به طرز مقتضی با مردم مشورت کنند و تصمیماتی مبتنی و متکی بر بررسی‌ها و موازین کارشناسی اتخاذ کنند و به استحضار مقام معظم رهبری برسانند. وی بیان کرد: امیدواریم سران سه قوه با توجه به الگوی رفتاری دنیا درخصوص اقتصاد و با استفاده از نظرات مشورتی اهالی اقتصاد که در اتاق بازرگانی کشور جمع هستند و با استفاده از مبانی نظری اقتصاد قدم‌های موثری بردارند و تصمیماتی اتخاذ کنند که به نحوی عزتمندانه مردم کشور را از نشستن بر سفره جهانی اقتصاد بهره‌مند سازند. موحد در ادامه صحبت‌های خود افزود: دچار خودتنبیهی شده‌ایم و به گفته رئیس اتاق بازرگانی، زیان نقل و انتقال مالی به شیوه فعلی سالانه ۱۱۰میلیارد دلار هزینه تحمیل می‌کند. سازمان غذا و دارو مشمول هیچ پروتکل تحریمی نیست؛ ولی ما به تحریم آن تمکین کرده‌ایم و بانک‌ها حق ندارند ما را از روابط بین‌المللی بانکی محروم کنند. وی همچنین عنوان کرد: اتاق بازرگانی باید با تکیه بر قانون «ارائه نظر مشورتی درباره مسائل اقتصادی کشور اعم از بازرگانی، صنعتی و معدنی و مانند آن به قوای سه‌گانه» احساس تکلیف کند و نظرات قانونی، علمی و عملی خود را در حوزه اقتصاد نسبت به هرگونه اقدامی که از طرف قوای سه گانه انجام می‌پذیرد یا قرار است انجام پذیرد و با امور اقتصادی کشور مرتبط است، باید اعلام کند و آن را به‌صورت مکتوب و همزمان به سران قوا ابلاغ کند.
 
صادرات کشور بسیار محدود است
محسن امینی، نایب رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران گفت: وجود مقدار محدود کالای ایرانی در فروشگاه‌های دنیا، ایران را به صادرکننده محصولات غذایی تبدیل نمی‌کند و عمده صادرات محصولات غذایی ایران به ۳کشور عراق، پاکستان و افغانستان انجام می‌شود. امینی افزود: انجمن‌های تخصصی نسخه مربوط به صنعت خود را درخصوص رفع مشکلات و معضلات صادراتی ارائه کنند.
 
آموزش نیروی متخصص از دوران دبیرستان آغاز شود
پرویز جهانگیری، رئیس انجمن افزودنی‌های صنایع غذایی در ادامه جلسه گفت: ۵سال پیش ۹۰درصد کالاهای فروشگاه‌های بغداد ایرانی بود؛ ولی اکنون شاید ۱۰درصد کالای ایرانی در فروشگاه‌ها موجود باشد. تصمیمات بدون بررسی و مقررات غیراصولی که مسوولان صادر می‌کنند به‌طور کلی مانع کار تولیدکنندگان و صادرکنندگان است. این فعال صنعت غذا افزود: از دست دادن بازار عراق یک ضایعه برای صنعت کشور است و از اتاق بازرگانی انتظار می‌رود برای حل این مشکل مذاکره و رایزنی کند. جهانگیری افزود: درخصوص دستور جلسه «معرفی برنامه اقدام مشترک اتاق و وزارت آموزش و پرورش در آموزش‌های مهارتی» پیشنهاد داد: دوره دوم دبیرستان‌ها با عنوان آموزش هنرستانی بیشتر کنند تا از این طریق کمبود نیروی متخصص جبران شود. وی گفت: مسائل اقتصادی حاکم باعث مهاجرت نیروهای متخصص شده است و کشورهای مجاور با حقوق و مزایای بهتر این نیروها را جذب می‌کند و پیشنهاد دارم در صورت امکان، افراد دارای مدرک دیپلم و بالاتر پس از آموزش نظامی مابقی دوران خدمت را در واحدهای تولیدی سپری کنند.
 
 
 
همکاری صنعت با آموزش و پرورش همت جمعی را می‌طلبد
میراسلام تیموری، رئیس هیات‌مدیره انجمن صنایع لبنی درخصوص همکاری مشترک با آموزش و پرورش گفت: طرح بزرگی است که همت جمعی را برای تعلیم نیروی انسانی و متخصص در صنایع غذایی می‌طلبد. وی افزود: در آموزش و پرورش ۶کتاب در خصوص صنایع لبنی، کمپوت و کنسرو، دام و طیور، فرآورده‌های غلات، روغن‌کشی و دانه‌های روغنی و گیاهان دارویی و خشکبار وجود دارد که از نظر بنده دو صنعت قند و شکر و گلوکز و نشاسته و صنعت نوشیدنی‌های گازدار مخصوصا ماءالشعیر قابلیت افزوده شدن به این کتاب‌ها را دارد. این فعال صنعت لبنیات اظهار کرد: با بررسی‌های صورت‌گرفته، این کتب، اشکالات عمده مفاهیمی، تاریخچه‌ای، شماره استانداردها و... دارد که در دست اصلاح است. تیموری عنوان کرد: با این کار، هم متون درسی اصلاح می‌شود و هم این کتب برای آموزش تکنسین‌ها و اپراتورهای خط تولید نیز به کار گرفته می‌شود.
(شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۰۹:۱۶

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها