سه شنبه / ۷ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۲
سرویس : تغذیه و سلامتی
کد خبر : ۱۲۰۸۰۷
گزارشگر : ۳۵۵۱
مهر
سرویس تغذیه و سلامتی

میوه خشک جایگزین آجیل شور و شیرینی شود

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، جایگزینی شیرینی و آجیل شور با میوه خشک را معقول دانست.

احمد اسماعیل زاده گفت: یکی از تنقلات رایج در ایام عید، آجیل‌ها هستند، بنابراین باید توجه شود که زیاده روی در مصرف آجیل توصیه نشده و نباید یک وعده غذایی کامل به مصرف آجیل‌ها اختصاص داده شود.
وی افزود: آجیل‌ها چربی بسیار زیادی دارند و چنانچه در مصرف آنها زیاده روی شود، انرژی بیشتر از نیاز بدن را وارد بدن کرده و این امر می‌تواند در طولانی مدت منجر به افزایش وزن شود.
اسماعیل زاده تاکید کرد: البته اگر یک وعده آجیل در یک ماه مصرف شود، در افزایش وزن تأثیری نخواهد داشت، اما اگر هر هفته یکی دو بار یا بیشتر مصرف شود، می‌تواند وزن فرد را زیاد کند.
وی اضافه کرد: به دلیل اینکه مغزهای گیاهی حاوی چربی خوب برای سلامت انسان هستند، توصیه می‌شود که افراد هفته‌ای حداقل دو وعده غذایی را به مصرف سالاد اختصاص دهند و در تهیه این سالادها از انواع مغزهای گیاهی استفاده کنند، با این روش هم می‌توان مصرف سبزی‌های مورد نیاز را در افراد افزایش داد و هم اینکه از مغزهای گیاهی استفاده کرد، ضمن اینکه انرژی وارد شده به بدن نیز در این صورت بسیار کمتر خواهد بود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه کودکان و سالمندان بهتر است از تمام گروه‌های غذایی استفاده کنند، افزود: کودکان و سالمندان از مصرف اقلام غذایی ناسالم پرهیز کنند، به ویژه در مورد سالمندان مصرف آجیل‌های شور و شیرینی‌ها باید با احتیاط صورت گیرد.
اسماعیل زاده افزود: برای هر دو گروه سنی، انجام ورزش و تحرک بدنی در ایام تعطیل توصیه می‌شود. کودکان نیز بهتر است در مصرف شیرینی‌ها و آجیل‌ها زیاده روی نکنند و مطابق نیاز بدن خود از آنها استفاده کنند.
وی گفت: افرادی که رژیم‌های چاقی یا لاغری دارند نیز باید در این ایام رژیم‌های خود را ادامه دهند و تحرک بدنی در این افراد نیز فراموش نشود و مطابق توصیه متخصص تغذیه خود واحدهای غذایی توصیه شده را مصرف کنند.
اسماعیل زاده در خصوص مصرف میوه خشک عنوان کرد: میوه‌های خشک دارای ارزش غذایی بالایی هستند، هر چند که مصرف میوه‌های تازه بسیار بهتر از میوه‌های خشک است، اما جایگزین کردن شیرینی‌ها و آجیل‌های شور با میوه‌های خشک طبیعی از نظر تغذیه‌ای، کاری پسندیده است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: به دلیل اینکه میوه‌های خشک آب خود را ازدست داده اند، نسبت به میوه تازه، فرد مقدار بیشتری از میوه خشک را مصرف می‌کند که در نتیجه منجر به دریافت بیشتر کالری می‌شود، بنابراین میوه تازه نسبت به میوه خشک از لحاظ فیبر کافی و کالری و احساس سیری در فرد، ارجحیت دارد.

(سه شنبه ۷ فروردین ۱۴۰۳) ۱۳:۴۲

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید


خبر 1

خبر برگزیده

بازار ارز

سرویس نمایشگاه و همایش‌ها