به گزارش ایانا و به نقل از ساینس دیلی، مرکز تحقیقات کشاورزی اوکلاهما اعلام کرد که قندهای ساده آب هندوانه میتوانند به اتانول تبدیل شوند.
در سال 2007، زارعان آمریکا بیش از 4 میلیارد پوند هندوانه برای مصارف تازه خوری و غیره تولید کردند. حدود 800 میلیون پوند یا 20 درصد کل تولید به دلیل ظاهر نامناسب در مزارع رها شدند.
بنا به اظهارات محققان، طعم شیرین، آب گوارا و اندرون گوشتی آن سبب شده تا بهترین خوراکی تابستانه باشد. اما این هندوانه های روی زمین مانده را به جای زیر خاک کردن با شخم میتوان برای تهیه اتانول استفاده نمود. معمولاً این نوع سوخت زیستی را از ذرت، سورگم یا نیشکر که جایگزین گازوئیل میگردد، به دست میآورند.
محققان در آزمایشگاه مرکز تحقیقات کشاورزی آمریکا موفق به استخراج لیکوپن و سیترولین از هندوانه شدند. هر دو ماده مذکور از ترکیبات مغذی و احتمالاً مفید به حال عروق قلب هستند.
آنها نشان دادند که اتانول را میتوان با تخمیر گلوکز، فروکتوز و ساکارزی که از به جریان در آوردن سریع ضایعات به دست میآیند، تهیه نمود. توفیق این برنامه ضمن کاهش ضایعات، بازار تازهای نیز برای کسب درآمد زارعان ایجاد مینماید.
یک هندوانه 20 پوندی (یک کیلویی) دارای 4/1 پوند قند است که 7/0 پوند اتانول از آن قابل استحصال است.
محققان برای استخراج تمام قند موجود به روشهای شیمیایی و آنزیمی متوسل شدند تا بهترین گزینه را بيابند. آنها حتی در پی آزمودن چاودار، سورگم و دیگر محصولات زراعی هستند که میتوان آنها را در تناوب زراعی با هندوانه کشت نمود و به کارخانههای فرآوری اتانول تحویل داد.