امیر حسین وکیلی فرد، مخترع و برنده دو مدال در سی و سومین نمایشگاه اختراعات ژنو در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار داشت: سیستم خود گرم کن که در داخل قوطی کنسرو و سایر ظروف فرآوردههای غذایی آماده تعبیه میشود از چندین ماده شیمیایی ویژه تشکیل شده که به محض باز شدن در کنسرو یا فشرده شدن کلید ویژه تعبیه شده بر روی ظرف، با یکدیگر واکنش داده و با آزاد کردن حرارت دمای کنسرو را تا 50 درجه سانتیگراد افزایش میدهند.
وی افزود: واکنش انجام شده در سیستم خود گرمکن که برگشت پذیر نمیباشد، واکنشی لحظهیی نبوده و فرایند گرم شدن و گرم ماندن محتویات کنسرو 5تا 10 دقیقه بعد از باز کردن در قوطی ادامه دارد.
وکیلی فرد با بیان این که این سیستم بدون برق و باتری کار میکند، خاطر نشان کرد: تولید حرارت از طریق انجام یک واکنش گرمازا و تدریجی صورت میگیرد و مواد شیمیایی به کار رفته در سیستم نیز قیمت چندانی ندارد.
به گفته این مخترع، به کارگیری این سیستم در انواع غذاهای آماده قابل استفاده بوده و به ویژه برای سربازان و کسانی که در مناطق دور افتاده در دسترسی به منابع حرارتی مشکل دارند بسیار سودمند است.