علیرضا پوربصیر گفت: تامین غذا و تغذیه مناسب از پیش شرط های توسعه و سلامت جامعه است و عامل مهمی در برقراری شرایط ثبات و رفاه و صلح و امنیت بینالمللی.
وی با اشاره به افزایش مداوم جمعیت دنیا و نیاز روز افزون به مواد غذایی افزود: طبق اعلام سازمان خواروبار جهانی، جمعیت جهان تا سال دو هزار و 30 به بیش از هشت میلیارد نفر خواهد رسید که تامین مواد غذایی این جمعیت نیاز به کوشش و پیگیری در زمینه کشاورزی و علوم وابسته دارد.
پوربصیر خاطرنشان کرد: با وجود پیشرفتهای قابل توجه در سه دههی اخیر، مصرف سالیانه مواد غذایی فقط در حدود 20 درصد افزایش یافته است و براساس برآوردهای موجود تا سال دو هزار و 30 باید مقدار تولید محصولات غذایی درکشورهای درحال توسعه، ازجمله ایران 70 درصد بیشتر از تولید فعلی باشد.
او گفت: تحقق سه اصل، فراهم بودن یا تامین غذای کافی، ثبات غذایی و دسترسی به آن در هر زمان و همچنین قابل دسترس بودن از نظر اقتصادی در هر کشوری به معنی وجود امنیت غذایی است و امنیت غذایی به معنی اطمینان از دسترسی همه مردم به غذای کافی، سالم و مغذی در تمام اوقات به منظور داشتن زندگی سالم و فعال است.
وی تصریح کرد: تحقق سه اصل مذکور در گرو فرآوری مواد خام کشاورزی از طریق صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی مقدور است و در راستای افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی در جهت تامین امنیت غذایی و رشد سرمایهگذاری در این بخش وزارت جهاد کشاورزی اقدام به ساماندهی، نوسازی و اصلاح ساختار واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی کرده است.
پوربصیر محورهای اصلی در ساماندهی، نوسازی و اصلاح ساختار واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی را چنین برشمرد: طرح اصلاح ساختار شالیکوبیهای کشور، طرح ساماندهی و فرآوری خرما، طرح ساماندهی و نگهداری و فرآوری سیبزمینی و همچنین ساماندهی کشتارگاههای دام و طیور که از سوی وزیرجهاد کشاورزی در دستور کار دفتر معاونت آب و خاک و صنایع قرار گرفته است؛ محورهای اصلی در ساماندهی، نوسازی، اصلاح ساختار واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلیاند.
او در پایان گفت: طبق آمار جهانی موجود هم اکنون بیش از 900 میلیون نفر در جهان دچار سوء تغذیه، 250 میلیون کودک دچار کمبود ویتامین A و 800 میلیون نفر دچار کمبود ید و دو میلیارد نفر دچار آنمی فقر آهن هستند
منبع : خبرگزاری ایسنا.