دیابتیها به طور مرتب سماق بخورند لادن گیاهی کارشناس تغذیه درباره خواص ویژه سماق گفت: یکی از عواملی که باعث بهوجود آمدن عوارض و بیماریهای مختلف در افراد دیابتی میشود، ترکیب شدن گلوکز با مولکولهای پروتئنهای حیاتی بدن است که به تغییر ساختار شیمیایی و عملکرد این پروتئینها منجر میشود. مطالعات انجام شده روی این گیاه نشان داده است که سماق به مقدار قابل توجهی مانع از این فرآیند میشود. به این دلیل مصرف منظم سماق برای مبتلایان به دیابت سودمند است. وی درباره سایر خواص سماق نیز بیان کرد: در برخی از کشورها از سماق نوشیدنی تهیه میشود که برای تسکین درد معده به کار میرود. همچنین پودر سماق در درمان اختلالات هضمی و مشکلات روده بزرگ، برطرف کردن حالت تهوع و بیاشتهایی نیز موثر است. سماق خاصیت ادرارزایی دارد و ضد تب نیز هست. درمان رماتیسم، نقرس و خاصیت ضدمیکروبی این گیاه نیز به اثبات رسیده است. گفتنی است سماق باید دور از نور خورشید و هوا قرار بگیرد و مصرف بیش از اندازه آن نیز گاهی مسمومیتزا است.فواید گردو برای بیماران دیابتی نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد گردو سطح کلسترول خوب خون (HDL) در بیماران دیابتی تیپ دو را که در معرض ابتلا به آرترواسکلروز عروق قلب هستند، افزایش می دهد. طبق گزارش ارائه شده در سایت هلث اند ایج یک رژیم غذایی روزانه نسبتا کم چرب (یا کمتر از 30 درصد کالری به صورت چربی) که شامل 30 گرم گردو باشد ، منحنی لیپیدی بیماران دیابت تیپ دو را بهبود می بخشد. گردو حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای اسیدهای چرب اشباع نشده (اسیدهای چرب امگا – سه) است که مسوول این تاثیرات سودمندند. اسیدهای چرب امگا – سه مقاومت به انسولین را که یکی از علایم اولیه دیابت تیپ دو است ، بهبود می بخشد. در این مورد که گردو از هر نوع آجیل دیگر میزان امگا – سه بیشتری دارد ، تردیدی وجود ندارد. میزان امگا – سه در انواع آجیل شامل بادام ، پسته ، بادام زمینی ، فندق 0.4 انس در هر گرم و در گردو 2.5 گرم در هر انس می باشد. اما لازم به ذکر است که برخی انواع دیگر آجیل نقاط قوت خود را دارند. برای مثال بادام بیشترین میزان ویتامین E بادام زمینی بیشترین میزان نیاسین ، فندق از بالاترین مقدار منگنز و پسته از حداکثر میزان فتیواسترول ها برخوردار است. بنابراین اگر آجیل دوست دارید ، محدوده انتخاب شما برحسب کمبودی که احساس می کنید ، وسیع است. اما شاید بهترین انتخاب ، افزایش مصرف امگا – سه با خوردن 10 گردو در روز باشد. ترکیبات موجود در گیلاس برای درمان دیابت شیمیدانان در گیلاس ترکیبی شیمیایی کشف کردهاند که برای مقابلـه بـابـیمـاری دیابت سودمند است. به گزارش پایگاه اینترنتی سـاینـس دیلـی, مطالعات نشان می دهد در گیلاس تـرکـیبـات شیمیایی موسوم به آنتوسیانیـن وجـود دارد که انسولین خون را تـا 50 درصـد افـزایـش میدهد و باعث کاهش قند خون می شود. پژوهشگران میگویند, آنتوسیانین ها دستهای از رنگدانه های گیاهیهستند که در میوه های رنگی ازجمله گیلاس یافت می شوند, این مواد همچنین آنتیاکسیدانهای بسیار فعالی هستند که بسیاری از خواص مفید میوه ها برای حفظ سلامت نظیر محافظت در برابر بـیمـاری هـای قلبی و سرطان به آنها مربوط است.آب گوجه فرنگی از لخته شدن خون در بیماران دیابتی جلوگیری میکندپژوهشگران دریافتند مصرف آب گوجه فرنگی برای سه هفته متوالی موجب رقت خون میشود. به گزارش پایگاه اینترنتی "? "PakTribune?آب گوجه فرنگی خاصیت تجمع پلاکتها را کاهش میدهد و به این ترتیب مانع انعقاد خون میشود. در بیماران مبتلا به دیابت پلاکتها بسیار چسبنده هستند.خطر ابتلا به تصلب شرایین و بیماریهای قلبی عروقی مانند حملات قلبی و سکته مغزی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ? ??بالاست، بنابر این در این بیماران درمانهای ضد انعقاد تجویز میشود. در این بیماران مقادیر زیادی از فاکتورهای پیش انعقادی وجود دارد که موجب تجمع پلاکتها میشود. در مطالعهای که به منظور بررسی اثر آب گوجه فرنگی بر خواص انعقادی خون انجام شد ? ???مرد و ? ??زن ? ???تا ? ???ساله مبتلا به دیابت نوع ? ??که سابقه اختلال انعقادی نداشتند و آسپیرین و سایر داروهای ضد انعقاد مصرف نمیکردند مورد مطالعه قرار گرفتند. شرکتکنندگان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول روزانه برای سه هفته ? ????سی سی آب گوجه فرنگی مینوشیدند و گروه دیگر از دارونما با رنگ آب گوجه فرنگی استفاده میکردند. ماده ? ?P?در ماده زرد رنگ و ژلهای اطراف تخمهای درون گوجه فرنگی خاصیت ضد انعقادی دارد، اگرچه آب گوجه فرنگی برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است ولی در مصرف آن نباید زیاده روی کرد، زیرا گوجه فرنگی نه تنها حاوی مقادیر ناچیزی قند است بلکه خاصیت اسیدی آب گوجه فرنگی مصرف آن در مقادیر زیاد را برای معده ناخوشایند میکند. نتایج این تحقیق در نشریه ? American Medical Association?به چاپ رسیده است