انوشیروان محسنی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی پانا در مورد اظهارات استاندار تهران مبنی بر اینکه موضوع آلودگی شایعه ای از سوی برخی شرکتهای تولید کننده آب معدنی برای سودجویی بیشتر است، افزود: این گفته استاندار تهران به انحراف کشاندن موضوع و حرفی غیرکارشناسی است.
وی بیان کرد: چنین اظهاراتی از سر باز کردن موضوع است و به نظر نمی رسد که بر اساس بررسی علمی و دقیق مسئله آلودگی آب تهران به نیترات باشد.
نماینده مردم نوشهر و چالوس ادامه داد: آب های معدنی از کیفیت لازم برخوردار نیستند اما این را نیز نمی توانیم بپذیریم که طرح موضوع آلودگی از سوی شرکت های تولید کننده آب های معدنی است زیرا این مسئله حرف آن ها نیست بلکه این مشکل سال های سال است که در موردش هشدار داده شده است.
محسنی تصریح کرد: مجلس توصیه نمی کند که آب معدنی شرب شود زیرا سلامتی این آب ها نیز مورد تردید است اما از طرف دیگر این را نیز قبول نداریم که آلودگی آب تهران به نیترات شایعه ای از سوی تولید کنندگان آب معدنی است.
وی با بیان اینکه کسی نمی تواند بگوید چاه های جنوب تهران سالم است، تصریح کرد: این موضوع به تازگی مطرح نشده که بگوییم شایعه است، حتی اگر در مقالات نیز جستجو کنید می بینید که موضوع آب های تهران و نیترات سال هاست که مطرح است.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: آب ها یک سری آلودگی باکتریال دارند که با کلر زدن از بین می رود و یک سری آلودگی های محلول داریم که بعضا آلی و گاهی نیز معدنی اند مثل مواد نیتراته که در آب های زیرزمینی هست.
وی با بیان بر اینکه آلودگی آب تهران به نیترات نزدیک به ده سال است که هشدار داده می شود، ادامه داد: اگر تزهای فوق لیسانس و دکترای دانشگاه ها را بررسی کنید، خواهید دید که حداقل شش تز بر روی این موضوع کار کرده و به این نتیجه رسیده اند که احتمال آلودگی آب های زیرزمینی جنوب تهران به نیترات هست.
محسنی با تاکید بر اینکه نمی توان این آلودگی را بدون مطالعه رد کرد، بیان کرد: یک فاضلاب 40 تا 60 میلی گرم ازت دارد و این فاضلاب با این مقدار ازت سفره های زیر زمینی را آلوده می کند و با تصفیه نیز از بین نمی رود.
وی در مورد آلودگی آب کرج، گفت: این احتمال در مورد آب کرج وجود ندارد چون آب سطحی آن کم است.